Kréta látnivalók

Kréta a legnagyobb görög sziget, amely lenyűgöző természeti és történelmi látnivalókkal büszkélkedhet. Festői strandjai miatt a legkedveltebb úti célok közé tartozik. Repülővel Héraklion /Iráklio repülőterére érkezhetünk meg.

Kréta növényzetben gazdag igen változatos partszakaszokkal rendelkezik, a csodálatos strandjai miatt az egyik legnépszerűbb nyaralási cél. A sziget nevezetes a partvonal mentén található üdülőközpontjairól, amelyek a különféle ízlésnek és pénztárcának megfelelő szolgáltatásokat kínálnak. egyaránt megfelelnek.

Kréta legszebb látnivalói

Kréta a Földközi-tenger térségének ötödik legnagyobb szigete, a bronzkori civilizációt tartják az első európai civilizációnak. A minószi civilizáció maradványok mellett jelentős ókori görög romok, valamint a velencei és a török uralom maradványai láthatók a sziget környékén.

 

Chania kikötője

 

A város régi kikötőjét a velenceiek építették az 1320-as években, a legszebb attrakciója és egyben a világ legrégebbi a világítótornya, amelyet 1595-ben építettek. Mivel a régi kikötő nem volt alkalmas a nagyobb hajók fogadására, így ezek a Soudai kikötőjéből hajóznak ki-és be.

Knósszosszi-palota

A Knossos-palota a fővárostól alig 5 kilométerre található, Kréta fő turisztikai látványossága. A legismertebb minószi helyszín. A palotát i.e. 1700-1400 között építették, időközben jelentősen át is alakították. A palota fő funkciója még jelenleg sem tisztázott, hogy adminisztratív célú feladatokat látott-e el, illetve vallási központként működött. Látható a Tróntermében a padok mellett a falba épített hatalmas szék, valamint a központi udvara, és a királyi szobák.

Agios Nikolaos

A Mirabello-öböl Kréta keleti felében húzódik, itt látható a festői stílusú Agios Nikolaos városka. Kréta kedvelt turisztikai látnivalója, mivel a modern és a régmúlt építészetének kellemes keverékét nyújtja az idelátogatóknak. Gyönyörű tengerpartja és szolgáltatásokban gazdag lehetőségek miatt kedvelt úti célpont. A település központi részén láthatjuk a Voulismeni-tavat, amely egy majdnem zárt öböl, a tengerrel egy csatorna köti össze. Igen népszerű a partján álló kellemes bárjai és tavernái miatt.

Réthimno óvárosa

Rethymnon bájos óvárosát a modern városrész veszi körül, nevezetes arról, hogy az oszmán, a krétai és velencei építészet sajátos keverékét őrizte meg. A velencei uralom alatt épült házak többsége ma is jó állapotban áll, kellemes sétát nyújt a kis velencei kikötője és az óváros keskeny sikátorai egyaránt. A városközpont közelében egy dombon található az 1590-ben épült Fortezza-kastély, amely uralja a látképet. A városban a velencei épületek mellett számos minaret is található, amely a 250 éves török uralom alatt épültek. Nevezetes látnivaló az 1646-ban épült Kara Musza pasa mecsetje.

Phaisztoszi régészeti lelőhely

A Phaisztoszi régészeti lelőhely a sziget második legjelentősebb mínoszi emlékhelye, a Messara síkságon található. A város Kréta déli részének egykor legvirágzóbb és leggazdagabb települése volt. A minószi civilizáció legfontosabb központjaként működött, de a későbbi 17 század alatt sem veszített jelentőségéből.

Arkadi kolostor

kréta látnivalók

Az Arkadi kolostor délkeleti irányban 20 kilométerre fekszik Réthimno városától. A 12. században épült kolostor a sziget egyik tragikus eseményének színhelye. A török uralom idején a helyi lakosok 1866-ban a lázadás mellett döntöttek. A kolostor szolgált védelméül a közel ezer főt számláló főként nőkből és gyermekből álló személyeknek. A törökök 3 napig ostromolták a szentélyt, de a bent élők inkább felrobbantották a puskaporos hordókat, mint megadják magukat az ellenségnek. A szentélyt 1870-ben állították helyre és görög nemzeti kegyhelynek nevezték ki.

,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin