A lakástakarékok állami támogatásának tavalyi megszüntetése ellenére a Fundamenta Lakáskassza szerződéses állománya 12 százalékkal nőtt egy év alatt, a lakáshitelezésben pedig 15 százalékos piaci részesedést ért el.

Morafcsik László, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten elmondta, hogy az idén szeptember végén 3724 milliárd forint volt a szerződéses állomány az egy évvel korábbi 3329 milliárd forinttal szemben.

Emlékeztetett rá, hogy a fő tevékenység mellett új piacok felé nyitott a cég, Morafcsik László a lakáskassza egyik idei legjelentősebb innovációjának nevezte a „lakhatási ökoszisztéma” kiépítését. A Fundamenta elindította solar üzletágát, amelynek fókuszában a napelem-rendszerek telepítésének közvetítése, illetve finanszírozása áll. Az év másik újdonsága, hogy a Fundamenta októberben belépett az ingatlanközvetítés piacára is – tette hozzá.

Morafcsik László elmondta: a Fundamenta 1997-es elindulása óta több, mint 1 millió ügyfél lakáshoz jutását segítette elő. Mostani mintegy 900 ezer ügyfelével és az országos lefedettséget biztosító értékesítési hálózatával továbbra is piacvezető a lakás-takarékpénztárak piacán. A lakáskassza bruttó betétállománya 2018 végén meghaladta az 500 milliárd forintot és 400 milliárd forintot meghaladó hitelállománnyal rendelkezett.

,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin