Az ingatlanok energetikai besorolása talán még sosem kapott akkora figyelmet mint napjainkban. A megfelelő osztályzat ugyanis nem csupán a benne élők komfortját, hanem a házak értékét is növeli amellett, hogy a rezsiköltségek csökkenhetnek.

Zöldebb utakon

Az utóbbi években állandó témát szolgáltatnak a megújuló energiaforrások lakossági felhasználási lehetőségei, ennek kapcsán pedig az ingatlanok energetikai besorolása is kiemelt figyelmet kap. Ez utóbbi persze nem újkeletű jelenség, ugyanakkor a technológia és az építészeti, energetikai megoldások fejlődésével abszolút releváns kérdés azok szélesebb körben való népszerűsítése és elterjesztése. Az energetikai fejlesztések sok területet érinthetnek, de érdemes az alapoknál kezdeni.

Ebből a szempontból a legfontosabb alappillér talán a hőszigetelés, hiszen enélkül a többi, a besorolás javítását szolgáló korszerűsítés sem lehetne túl hatékony. A megfelelő szigetelőanyagok kiválasztása mellett értő elhelyezésük is fontos és mindenképpen érdemes akár utólag is pénzt fektetni a szigetelés kivitelezésébe. Ehhez a területhez szorosan kapcsolódnak a nyílászárók is, hiszen a nem megfelelő minőség a szigetelésben is problémát okozhat. A Roto tetőablak megoldásai azonban megbízható opciót jelentenek.

Egy speciális terület

A tetőterekhez kapcsolódó építészeti megoldások és ennek kapcsán az alkalmazott elemek, így a nyílászárók is meglehetősen különlegesek. A Roto tetőablak szakértői is pontosan tudják ezt, épp ezért kötelezték el magukat a minőségi tetőablakok forgalmazása mellett, felhasználva minden piaci tapasztalatukat. A tetőterekkel kapcsolatban sokan rendelkeznek negatív prekoncepciókkal, mely szerint az egy nehezen szigetelhető, energetikai szempontból bonyolult helyiség.

Ennek okán sokszor fordul elő az, hogy a tetőterek bár építkezéskor kialakításra kerülnek, de beépítésre már nem. A Roto tetőablak kínálata azonban egyszerű és minőségi lehetőséget kínál arra, hogy a tetőtereket akár lakóhelyiségként is hasznosítsuk, mindezt megfelelő szigetelés, szellőzés és ennek megfelelően kedvező energetikai körülmények mellett. A tetőablak ennek csak az egyik, de annál fontosabb eleme.

Kiegészítők és kényelem

A tetőablakok korábban szinte kizárólag fából készültek, ám mára ez az alapanyag nem minden esetben jelent hosszútávú megoldást. A Roto tetőablak portfóliójában természetesen ma is megtalálhatók a minőségi, fából készült ablakok, melyek ma már egészen más szintet képviselnek, de ha valaki mégis bizalmatlan, műanyag nyílászárók széles palettája is rendelkezésre áll. A tetőablakok jellemzően tokkal együtt, beépítésre készen szerezhetők be, így telepítésük is egyszerű.

A korszerű megoldások természetesen a kényelmi funkcióknak is teret adnak, ennek megfelelően pedig a Roto tetőablakok számos kiegészítővel szerelhetők fel, melyek az energetika és komfort szempontjából is új szintre emelik a lécet. Szúnyoghálók, elektromos redőnyök. hővédő, fényzáró és sötétítő rolók egyaránt azok rendelkezésére állnak, akik szeretnék élettel megtölteni a tetőtereket, mindezt úgy, hogy energetikai szempontból is kifogástalan végeredményt kapjanak.

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin