Daikin

Magyar ingatlantulajdonosoknak nyújt vissza nem térítendő fűtéskorszerűsítési támogatást a Daikin Hungary Kft., a pályázati program teljes keretösszege 150 millió forint – közölte a vállalat.

Tájékoztatásuk szerint a Daikin márka 100. születésnapja alkalmából indított, magánszemélyeknek elérhető pályázat 100 pályázó számára teszi lehetővé Magyarországon, hogy modern, levegő-levegő hőszivattyús rendszerre, azaz klímás fűtésre cserélje fűtési rendszerét. A nyertes pályázóknak a Daikin a készüléket és a telepítést is biztosítja, a támogatás mértéke a pályázati kalkulátorban elért energiamegtakarítás mértékétől függ.

A pályázatra augusztus 31-ig jelentkezhetnek saját tulajdonukban lévő ingatlannal a magyar adószámmal rendelkező magánszemélyek. Pályázni a Daikin weboldalán lehet, ahol elérhetők a részletes feltételek.

A vállalat közölte: augusztus 31-e után 10 napon belül elbírálják a pályázatokat. A szabályosan kitöltött és hiánytalan pályázatok közül azt a 100 igényt támogatják, amelyeknél bizonyítottan a legnagyobb mértékű az energiamegtakarítás. A modernizálással elért energiamegtakarítás várható mértékét minden pályázó kalkulátorral számolhatja ki, ami a pályázat részeként szintén a Daikin honlapján található.

A 10 legnagyobb energiamegtakarítást elérő pályázó esetében a támogatás mértéke 100 százalékos, vagyis a Daikin a készülékeket és a telepítést is teljes egészében finanszírozza. A sorrendben következő 90 legjobb energiahatékonyságot felmutató pályázat esetében pedig fix 50 százalékos támogatást ad a cég a teljes fűtéskorszerűsítésre. Az új készülékeket ősszel, de legkésőbb december 15-ig telepítik és beüzemelik a nyerteseknél.

A japán gyökerekkel rendelkező, hűtési-fűtési-légtechnikai és kereskedelmi hűtési megoldásokat kínáló Daikin 175 országban több mint 98 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat 1991 óta van jelen Magyarországon.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Daikin Hungary Kft. 22,1 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el a 2023. április 1-től 2024. március 31-ig tartó üzleti évben, míg az előző üzleti évben 23,4 milliárd forintot; adózott eredménye 431,9 millió forint volt az egy évvel korábbi 742,1 millió forint után.

MTI

Fotó: daikin-ce.com

, ,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin