Castellón látnivalók

Castellón nemcsak természeti látnivalói, hanem csodálatos tengerpartja miatt ideális úti célpont. A tartomány híres települése Peñíscola, amelynek fallal körülvett óvárosa a Trónok harcában is látható. Kevéssé ismert, de a tartomány 500 sziklamenedéke része a Világörökségnek, vagy a Vall de Uxo kisvárosa rejti Valencia leghíresebb természeti látnivalóját.

Castellón Spanyolország leghegyvidékibb tartománya, a környék ideális túrázásra, és a kerékpáros turizmus fellegvára. A gyógyvíz és gyógyforrás miatt számos gyógyfürdő is található. Fapados járattal a régió – Costa Azahar- Castellón de la Plana városközpontjától 27 kilométerre található.

Éghajlata változatos, a forró tengerpart mellett a magasabb részein száraz kellemes klímát tapasztalhatunk, amely kifejezetten vonzó a szabadtéri programok és túrázás szerelmeseinek. A Costa del Azahar, avagy narancsvirág part, gyalogos turista utak kiterjedt hálózatával rendelkezik, ezért a környék ideális kalandtevékenységekre siklóernyőzésre, kanyonozásra, hegymászásra, hegyikerékpározásra.

Castellón legszebb látnivalói

A Valenciában található Castellón már az újkőkor idején is lakott volt. Morella kifejezetten kellemes turisztikai város, számtalan műemlékkel rendelkezik. Vall de Uxo kisvárosában találhatók a San José földalatti barlangok, amely Európa leghosszabb hajózható földalatti folyója. A barlangrendszer a triász korban alakult ki, és évente 140 ezer látogató keresi fel.

Costa de Castellón

A 120 kilométeres partszakaszán kiváló kékzászlós strandok találhatók, a fenyő és narancsillatú  környék számos rejtett kis öblöt foglal magába. De itt található a Castellón partjainál fekvő vulkanikus szigetek egy csoportja is, amelyek különleges látványosságokat nyújtanak a búvárkodók számára.

Peñíscola

A Castellón Spain partja mentén 16 város húzódik. Peñíscola Spanyolország egyik legszebb kistelepülése, amely a Trónok harca és az El Cid című film jeleneteiből is ismert. Az egykori halászfalu a látnivalók mellett gyönyörű homokos partszakasszal is rendelkezik. Egy sziklás félszigeten fekszik, már az ókorban is lakott volt. A kikötője révén fontos kikötőhellyé fejlődött. A Templar kastély a város fő látnivalója, amely a szikla tetején magasodik. A várost egy fal veszi körül, amelyek bejárata különböző stílusban épültek. A Pope Luna bástya a város fő szimbóluma, amely egykori arab erődre épült, a csodálatos panoráma miatt a turisták kedvelt látnivalója. Kedvelt tereptárgya a városnak és fotótéma a Faro világítótorony, amelynek a tetejéről bámulatos képek készíthetők a környékről.

Gyógyfürdők Castellónban

A tartomány az egészségturizmus központja, jelentős gyógyvizeiről. Jelentős balneario-s központ található Villavieja-ban, és Montanejosban.

Világörökségi helyszínek Castellón tartományban

Museu de la Valltorta -Sziklamenedékek

Tírigtől pár kilométerre több mint 500 ismert sziklabarlang található, a Valltorta-Gasulla Kulturális Park része. Jelentős 7000 éves levantei sziklafestményekkel rendelkeznek, és értékes darabjai az őskori művészetnek. Az Ibériai-félsziget a nyugati civilizáció kialakulásának fontos állomásának tekinthető, egyben az európai művészet legkorábbi, ráadásul kivételes minőségű alkotásai.

Spanyolország utazási tippek

Alcudia látnivalók
Valletta látnivalók

,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin