Minden komolyabb cégvezetőt valószínűleg megérintett már annak a problémának a szele, hogy az éves/féléves/negyedéves, vagy alkalmi csapatépítésre milyen programot is hozzon össze. Ez valóban nem könnyű feladat, hiszen ahány kolléga, annyiféle érdeklődési kör, annyiféle kívánság és ezzel együtt annyiféle kifogás, vagy ellenérzés is lehet a leszervezett programmal kapcsolatban.

Csak tudjuk le, vagy inkább tegyük feledhetetlenné?

Sokan elintézik a dolgot egy egyszerű kocsmázással, vagy kerti bulival, akár egy komolyabb evés-ivással, de itt ki is fújt sokszor az ötlettár. Persze már nagyon sok helyen igyekeznek minél változatosabb programmal előállni alkalmazottaik számára, és törekednek arra, hogy valóban minőségi és tartalmas szórakozást nyújtsanak, mely emlékezetes maradhat mindenkinek

Nos, a Team’Story stábja pontosan ezért (is) jött létre, azaz egy igazán új kezdeményezéssel szeretnék színesíteni a csapatépítők és egyéb céges rendezvények lehetőségeinek tárházát. Hazánk legismertebb és legkedveltebb színészei szolgáltatják a minőségi, feledhetetlen és örök élményt ígérő alapot, mely újító felfogásával és élményeivel olyat nyújt, ami jelenleg hiánycikk a csapatépítők programjait illetően. Még pontosabban: hiánypótló szolgáltatást nyújtanak. 

   

Kiemelkedő repertoárjukban nagyon sok színes és érdekfeszítő program lapul, ezekből bárki kedvére szabadon választhat, és ha valaki esetleg nem tudna dönteni, az akár választhat csak a cégnek szóló, a cégre szabott játék témákból is.

Egyszóval valóban egy üde színfolt a szórakozás új formájának lehetősége, de ennek a cikknek most nem teljesen ez a témája, másra szeretnénk ezúton rávilágítani. Valamire, ami igazán fontos, de nagyon sokan talán még nem gondoltak mélyebben bele.

Megúszás vs. anyagi áldozatok

Szóval ott tartottunk, hogy sokan ‘megúszósra’ veszik a csapatépítéseket és egy össznépi bulizás sül ki belőle, amivel nincs is semmi gond! De sokadjára és hosszú távon már kevés lehet és nem lesz emlékezetes. Pedig az egyik fő cél ez lenne a kollégák kapcsolatainak szorosabbra fűzése mellett, mely fejlesztheti normális esetben a munkamorált, a hatékonyabb munkavégzésre pedig igencsak kedvező hatással lehet – ez közvetlenül a cégnek is jót tesz minden szempontból.

Mégis, sokan nem figyelnek eléggé ezek ellenére sem a csapatépítő tréningekre.

Főleg nekik szól ez a cikk, illetve bárkinek, aki cégvezetői cipőben jár és gondjai vannak bármilyen téren a csapatépítő közelgő dátuma miatt, vagy szimplán csak újítani szeretnének.

A megúszósra vett csapatépítő bulik és általában minden céges történés fő alappillére az anyagiak természetesen. Nos, már ezen a ponton sokaknak probléma lehet a csapatépítő, sőt, lehet hogy extra nyűgöt is jelent. Sokan vagy nem állnak úgy, hogy valami kiemelkedő dolgot megengedhessenek maguknak, sokan pedig akkor sem szeretnek erre túl sokat költeni, ha megengedhetik maguknak.

Az első eset még csak-csak érthető, de a második esetet már komoly hibaként lehet felfogni.

Ami elgondolkodtató…

Hogy miért is? Nos, elég sok indokunk van rá, hogy miért is kiemelten fontos egy igazán jó és érdekes csapatépítő és miért is éri meg összegeket invesztálni és nem sajnálni rá az extra kiadásokat:

 • egy profin finanszírozott és megszervezett csapatépítő emeli a cég renoméját 
 • a munkatársak felé elismerés, megbecsülve érzik magukat

 • növeli a kollégák elköteleződését a cég felé

 • a jól levezényelt csapatépítő jó hatással lesz szinte minden területre: a kollégák együttműködésére és egymással szembeni viszonyaikra is

 • fokozza a kreativitást, sok új dolgot megtudhatunk egy-egy kollégáról az új helyzetek által

 • rejtett vezéregyéniségek, vagy eddig  burkolt tulajdonságok bukkanhatnak fel

 • a csapatépítő megszervezésében és lebonyolításában részt vevő komoly külsős cégekkel akár komoly üzleti kapcsolat is kialakulhat

Egy szóval: rengeteg pozitív hatása lehet egy komolyan vett csapatépítőnek, szinte minden területre kihathat.

Ha a tervezéskor esetleg úgy is tűnhet, hogy a ráfordított anyagi kiadás egésze vagy egy része ‘nem éri meg’, bele kell gondolni, hogy mit is lehet kihozni a helyzetből és befektetésként gondolni rá.

Tőkéből kapcsolati tőke

Ezért is érdemes színvonalas programot és körülményeket biztosítani, mert egy összecsapott csapatépítőtől –  ahol mindenki unja magát és kínos feszengés van – vajmi kevés eséllyel távozunk értékes kapcsolatokkal a zsebünkben, marad a klikkesedés.

Ellenben egy laza, vidám hangulatú, érdekes programokkal telített csapatépítő után megnőnek az esélyek új kapcsolatokra is, ráadásul felfrissült és energikusabb, tettrekész kollektívával a hátunk mögött.

Ha pedig a szervezés is ura a helyzetének és a HR jól végzi a munkáját, az időben elkezdett szervezéssel rengeteget lehet spórolni, kedvezményesen megszerezni az alapból drágább programokat, kedvező időszakban lefoglalni a helyet és ha nem szorít az idő, minden részletet alaposabban ki lehet dolgozni. Érdemes tehát időben kezdeni a szervezést!

Akikre érdemes áldozni

És itt jöhet újra a Team’Story a képbe, hiszen jelenleg az általuk nyújtott szolgáltatásnál kevés izgalmasabb programot tudnánk ajánlani. Kortól és nemtől függetlenül, 10-15 főtől akár 300 főig, minden helyzetre találnak megoldást kitűnően kitalált és megvalósított programjaikkal.

Csak felsorolás szintjén – a következő programokból válogathat bárki kedvére csapatépítő programokhoz:

 • Sztori alapú taktikai (6 az 1-ben) játék:
 • ‘Nyomozással’
 • ‘Kincskereséssel’
 • ‘Szabadulással’
 • Kódfejtő játékkal
 • Kaszinóval
 • és Kontaktszínház vegyítve

 • Szinkronizáló workshop:
 • Szinkronizáló játék 5-25 fős csapatoknak vagy akár még nagyobb létszámnak

 • Team’Story Freevent:
 • A Freevent program-összeállítás egy 15-20, sikeres és szórakoztató programból álló csomagot takar, egyedileg a rendezvény üzenetére összeállítva.

Fontos, hogy minden cégvezető a lehető legszorosabb együttműködésben egyeztessen a HR részlegével, és az egyetlen út egy igazi pörgős, érdekes, jókedvű, újító csapatépítőben gondolkodni. A fentebb kifejtett szempontok, irányelvek és hatások miatt elmondhatatlanul fontos, hogy egy-egy ilyen alkalom tényleg a lehető legjobban süljön el.

Ha jobban belegondolunk…

A döntés a cégvezetők és a HR részlegek kezében van – aki már szervezett kiválóan sikerült programokat csapatépítésre, az tudja, hogy mennyire pozitív a hatása mindenkire.

Érdemes ezeken mélyebben elgondolkodni és a HR részleggel egyeztetve létrehozni a legkedvezőbb és legjobb csapatépítőt, ami fizikálisan és mentálisan öröm lesz a kényszer helyett. 

A Team’Story csapatán semmi nem múlik, ők készen állnak feledhetetlenné tenni bármilyen céges rendezvényt – az ország meghatározó színészeivel karöltve.

Bízunk benne, hogy kedvet csináltunk egy igazán minőségi, jóféle céges bulihoz vagy csapatépítőhöz.

A honlapjukon minden információ megtalálható róluk, ezek után már nem is marad más hátra, mint kapcsolatba lépni velük és nyújtani egy örök élményt a kollégáknak, akik már biztosan megérdemelnek egy önfeledt, gondtalan estét!

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin