napelem

Amikor egy cégnél elhatározzák, hogy napelemes rendszert telepíttetnek, akkor egy nagy lépést tesznek a villanyszámla lenullázása és a környezettudatosság felé. Azonban nagy jelentősége van annak, hogy a napelem panelek milyen jellemzőkkel bírnak. Olyan gyártókat mutatunk be, akik termékei világszinten is közkedveltek és kiváló minőségűek.

Milyen napelemet válasszunk?

Tehetik fel a kérdést annál a cégnél, amely napelemes rendszert szeretne telepíttetni.

A döntés ugyanis nem könnyű, rengeteg panelfajta közül lehet választani.

Mégis a magabiztos választáshoz érdemes tisztában lenni azokkal a jellemzőkkel, amelyeket csak egy csúcsminőségű panel nyújthat, hiszen az időtállóság, hatékonyság és a nagy teljesítmény érthető elvárás.

A napelem választás tétje

A panelek technológiája az utóbbi években látványosan fejlődött. Természetes folyamat ez, ugyanis a világszínvonalú gyártók mindent megtesznek azért, hogy a termékeik megbízható teljesítménnyel és hatékonysággal működjenek a megrendelőik legnagyobb örömére és megelégedésére.

Olyan paneleket és gyártókat mutatunk be, amelyek a világ élvonalához tartoznak és Magyarországon is elérhetőek a cégek, lakossági ügyfelek számára.

A világ legjobbjai között – A TOP 10-es Sunova Solar

A napelemes szakma idén is kiemelten figyelte a Solar Edition ranglistáját, amire a világ leghatékonyabb napelemei kerültek fel.

Három szigorú szakmai elvárásnak kellett megfelelnie a napelemeknek: hatásfok, teljesítménysűrűség és panelteljesítmény.

Ezen a világranglistán a Sunova Solar (575 W) minden kritériumnak magas szinten megfelelve a kimagasló nyolcadik helyezést érte el.

Mit tudnak a Sunova Solar napelemek?

Az iparágban vezető legalacsonyabb termikus teljesítmény együtthatóval rendelkeznek és kitűnő alacsonybesugárzás teljesítményt nyújtanak.

A Sunova garanciákat tekintve is kiemelkedő, hiszen a 25 év teljesítménygarancia mellett 15 év gyártói garanciát vállal termékeire, ami átlag felettinek tekinthető a napelempiacon.

Nem véletlen, hogy Európában, Ázsiában és Amerikában is egyre népszerűbbek a Sunova termékei.

A Sunova 535-550 W bifaciális, vagyis kétoldalas napelem jelentősen megnöveli az energiatermelés hatékonyságát. Magas szintű a fénycsapdázása és az áramgyűjtése, ami kiváló modulteljesítményt tesz lehetővé.

A Sunova 400-415 W és a Sunova 440-460 W félcellás napelemek. A kialakításuknak köszönhetően jóval kisebb az ellenállási veszteség, mint amit a hagyományos cellás napelemeknél tapasztalhatunk. Az alacsonyabb üzemi hőmérséklet pedig magasabb hozamot jelent.

napelem
Fotó forrása: KRQ Kft.

Innovációban az elsők között – A TIER-1 besorolású Znshine Solar

A Znshine TIER-1 besorolású napelem panel gyártó, termékei megfelelnek a legszigorúbb szakmai kritériumoknak.

A kínai cég a Shanghai Jiao Tong Egyetemmel közösen alapította a vadonatúj K+F központot, amelynek célja a napelemek konverziós arányának javítása és a fotoelektromos átalakítási technológia fejlesztése. A modul hatékonyságának növelése pedig a nemzetközi napelemélvonalba juttatta őket.

Az MBB technológiának köszönhetően csökken a panelekben a vezetőrácsok közötti távolság, így növelve teljesítményt.

A vállalat a panelekre 25 év helyett 30 év (!) garanciát vállal és széles kínálatot (kettős üveg monokristályos és kettős üveg polikristályos panelek, 5BB monokristályos és 5BB félcellás monokristályos panelek, 10BB félcellás monokristályos napelemek) nyújt a megrendelői számára.

Risen, a világszerte népszerű napelemgyártó

A Risen céget 1986-ban alapították, szolgáltatásait 2010-ben terjesztette ki világszerte.

A kínai vállalat magas hatásfokú panelgyártásának és korszerű automatizált folyamatainak köszönhetően a TIER-1-es márkák meghatározó képviselője.

Termékeire az iparágban vezető, 12 év termékgaranciát és 25 év lineáris teljesítménygaranciát nyújt. Garantált megbízhatóság és szigorú minőségbiztosítás jellemzi, így termékeik jóval meghaladják a tanúsított követelményeket.

A kedvező árú panelek kiváló alacsonybesugárzás teljesítményre képesek és az időjárás viszontagságainak is ellenállnak.

Összegzés

A napelemes rendszer meghatározó alkotórészei a panelek, amelyek kiválasztása alapos körültekintést igényel, hiszen olyan lényeges kritériumoknak kell megfelelni, mint a teljesítmény, hatékonyság vagy éppen az időtállóság.

Mindemellett kiemelt jelentősége van, hogy milyen szolgáltatóra esik a választás, hiszen a napelemes rendszer telepítéséhez hozzáértő és tapasztalt szakemberekre van szükség.

A napelemes rendszerek hazai szakértője – A1 Solar

Az A1 Solar csapata 2500-nál is több napelemes rendszert telepített már és pontosan tudja, hogy csak kiváló minőségű termékeket érdemes használni.

Elődvállalkozásainak köszönhetően több mint egy évtizedes, felbecsülhetetlen értékű energiapiaci tapasztalattal rendelkezik.

A százhatvan fős szakképzett csapat 300-nál is több vállalati ügyfélnek telepített már napelemes rendszert.

Egy energetikai audit során pontosan felmérik, hogy milyen lehetőségei vannak az adott cégnek, megrendelőnek a felhasznált energia csökkentésére. A pályázatírásban is segítenek (1500-nál is több sikeres pályázat) és vállalják a teljes kivitelezést.

Ha Ön is szeretne olyan napelemes rendszert, amely csúcskategóriás termékekből áll össze szakképzett csapat közbenjárásával, akkor válassza az A1 Solar csapatát!

Meta: A megbízható napelemes rendszerhez elengedhetetlenek a csúcskategóriás panelek. Olyan panelgyártókat mutatunk be, melyek uralják a napelempiacot. 

 

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin