A Sameday az idén 3500 Easybox csomagautomata felállítását tervezi Romániában, Magyarországon és Bulgáriában. A 2024-re tervezett beruházások értéke 300 millió lej (23,63 milliárd forint), aminek a felét csomagautomaták telepítésére fordítják.     

A Sameday mintegy 860 településen 5 ezernél több csomagautomatát működtet, amelyek közül 3900 Romániában, mintegy 700 Magyarországon, 500 pedig Bulgáriában található. Novemberre a vállalat 1000 településre növelné a területi lefedettséget. 2023-ban a magyarországi és bulgáriai csomagautomaták száma 37 százalékkal nőtt a vállalat közlése szerint.

Az economedia.ro  idézi Lucian Baltarut, a Sameday Group vezérigazgatóját, aki kijelentette: „a regionális, házon kívüli csomagátvevő infrastruktúra gyors fejlesztése révén (.) meg kívánjuk erősíteni stratégiai partneri szerepünket a régió online kereskedelmének fejlődésében”.

A csomagautomaták számánaknövelését azzal indokolják, hogy az elmúlt 12 hónapban megduplázódott a Romániából Magyarországra és Bulgáriába küldött csomagok száma. Az említett időszakban a régióban 95 millió csomagot kézbesítettek a Sameday közlése szerint.

A 2008-ban alapított, legnagyobb közép-európai webáruház, az eMAG tulajdonában levő Sameday a nagy romániai futárszolgálatok egyike. A cég 2021 májusában jelentette be, hogy 2022 végére 1000-re növeli magyarországi csomagautomatáinak a számát, azonban ezt a célkitűzést nem sikerült teljesítenie.

MTI

Fotó: Sameday Facebook

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin