szakáll

Az elmúlt – talán mondhatjuk – évtizedekben a szakáll népszerűsége töretlen. Hiába is tekintették múló trendnek, mind a mai napig sokan viselnek szakállat. A 2020-as években a szakáll tovább folytatta hódító útját. Talán a Covid vírus megjelenésével még inkább előtérbe kerültek a szakállak, hiszen a férfiak többségének tökéletesen megfelelt egy home office-ból a szakáll viselet. A szigorú vállalati előírások enyhültek és kikerült a férfiak szakáll viselése is. 2021-ben a szakállak szárnyaltak. Akár első szakállnövesztőként, akár gyakorlott szakállnövesztőként bizonyára sokakat érdekel, hogy mi most a trend.

Érdemes ránézned erre a 10 tuti szakáll fazonra. A 10 legnépszerűbb szakáll fazon a borosta, a körszakáll, a Balbo, a Full Beard, a Bandholz, a Van Dyke, a kecskeszakáll, az oldalszakáll, a Garibaldi, valamint az Imperial. Az egyik legérdekesebb talán a Bandholz szakáll. A szakállt Eric Bandholzról nevezték el. Ezt a szakállat természetesen hagyják nőni mindenféle formázás és nyírás nélkül. Mivel mindenkinek másképpen nő a szakálla, így soha nem fogunk két egyforma Bandholz szakállat látni. Eric a trend elindításával véget akart vetni annak a látásmódnak, miszerint a szakállas emberek ápolatlanok. Meg akarta szüntetni a negatív sztereotípiákat és segíteni akart a szakállasoknak, hogy sokkal magabiztosabban viselhessék arcszőrzetüket az irodákban, otthon vagy a baráti körben. A szakállakról alkotott közfelfogást segített megváltoztatni Bandholz, így nagyon gyorsan népszerű lett és így hozta létre a világ egyiik legismertebb cégét.

Természetesen minden arcformához más és más szakáll fazon illik. Az ovális arcforma alul is kerek, és nem túlságosan határozott az állkapocs vonala. Ez az arcforma nagyjából bármilyen szakáll fazont elbír, így talán ezek a férfiak a legszerencsésebbek. A hosszúkás arcformához a rövidebb szakállak illenek, míg a szögletes arcformához azok a fazonok, amelyeknél az állnál több szőr van, mint oldalt vagy a nyaknál. Ha túl dús szakállat hagyunk oldalt, akkor még szögletesebb hatást fog kelteni, így ezektől a fazonoktól tartózkodni kell. A kerek arcformával rendelkezőknek sokkal lágyabb az állkapocsvonala, kevésbé hegyes, így olyan szakállat érdemes választani, amely alul hosszabb oldalt pedig rövidebb. Az A76 barber shopban biztosak lehetünk abban, hogy a hozzánk illő szakállat készítik el a lányok. A szalonba előre lehet időpontot foglalni az online felületen keresztül és maga a barber shop tökéletes és könnyedén elérhető helyen, Budapest belvárosában az Andrássy úton található meg. Ebben a barber shopban kötetlen hangulatban, egy finom ital mellett készítik el legújabb trendi frizuránkat és szakállunkat. A többi férfi vendéggel a hajvágás közben beszélgethetünk és kitárgyalhatjuk az éppen aktuális témákat.

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin