AE200 kína légitaxi
Sikerrel teljesítette az első nyilvános tesztrepülését Kína első, saját fejlesztésű repülő taxija. A próba után már csak néhány technikai jellegű vizsgálatot kell elvégezni, hogy ki lehessen állítani a légialkalmassági bizonyítványt. Ezt követően megkezdődhet a különleges légijármű sorozatgyártása.

Lassan emelkedett a magasba a drónra és repülőgépre is hasonlító légi jármű. Az AE200 névre keresztelt légitaxi vasárnap teljesítette első nyilvános tesztrepülését. Az elforgatható rotorjaival

kis helyről is felszállni képes járművet már korábban bemutatták, de a gyártó cég szerint a mostani sikeres próbaút után vált bizonyossá, hogy már apró simításokra van szükség.

„Az általunk tesztelt gép repülésirányítási, aerodinamikai és egyéb technológiai szempontból elérte a legmagasabb szintet. A függőleges fel- és leszállástól a vízszintes repülésig, majd a sikeres landolásig sikeresen teljesített mindent. A következő időszakban megkezdődhet a jármű további tesztelése szélsőséges körülmények között, hogy biztonságos állapotban lehessen kereskedelmi forgalomba állítani” – mondja a tervező cég marketingigazgatója.

Addig az AE200-asnak még számos tesztrepülést kell végrehajtania. Csak ezután kaphatja meg a repülőgép a polgári légiközlekedési hatóság által kiállított alkalmassági bizonyítványt, és kezdődhet meg a sorozatgyártása.

A prototípus legfeljebb hat fő szállítására alkalmas, az utazósebessége körülbelül 250 km/óra, és akár 200 kilométeres utak megtételére is képes.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Geely/Weibo

, , ,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin