A vállalkozások július 19-én 12 óráig nevezhetnek Az év felelős foglalkoztatója pályázatra, ami az idén is azokat a hazai munkáltatókat díjazza, amelyek kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén, és közzéteszik az ide vonatkozó jó gyakorlataikat – közölte a pályázatot meghirdető OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a honlapján.

A pályázatra magyarországi székhellyel és telephellyel rendelkező vállalkozások nevezhetnek olyan programokkal, amelyek legkorábban 2023. januárjától mostanáig valósultak meg.

A díjat Kisvállalkozások, Középvállalkozások, Nagyvállalatok I (251-2000 közöti foglalkoztatotti létszámnál), Nagyvállalatok II. (2000-nél több embert foglalkoztató esetén) és Egyéb gazdálkodó szervezetek kategóriában adják át. A kategória győztese egy éven át viselheti „Az év felelős foglalkoztatója 2024” címet és logót.

Ezen felül kiosztanak különdíjakat is, amiket az All You Can Move, a Mapei Kft., a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ajánlott fel.

A díj az alábbi 5 kategóriában kerül kiosztásra:

I. kategória: Kisvállalkozások (50 főnél kevesebb foglalkoztatott, max. 10 millió eurónak megfelelő forintösszegű nettó árbevétel vagy mérlegfőösszeg. (A
mikrovállalkozások is az I. kategóriába nyújthatják be pályázataikat)
II. kategória: Középvállalkozások (250 főnél kevesebb, de 49 főnél több foglalkoztatott, max. 50 millió eurónak megfelelő forintösszegű nettó árbevétel vagy max. 43 millió eurónak megfelelő forintösszegű mérlegfőösszeg)
III. kategória: Nagyvállalatok I. (249 – 2000 fő közötti foglalkoztatott és 50 millió eurónak megfelelő forintösszeg feletti árbevétel)
IV. kategória: Nagyvállalatok II. (2000 fő feletti foglalkoztatott)
V. kategória: Egyéb gazdálkodó szervezetek

Különdíjak:

  • All You Can Move „Tudatos egészség – különdíj” azoknak a cégeknek, akik aktívan tesznek a munkavállalóik fizikai és mentális egészségmegőrzése, fejlesztése érdekében.
  • Mapei Kft. „Zöld jövő – különdíj” zöld megoldásokat alkalmazó munkáltatók számára, ahol napi szinten jelen van a környezetért történő tudatos felelősségvállalás, alkalmazzák és hirdetik ennek fontosságát.
  • Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara „A Főváros Felelős Foglalkoztatója” különdíja a legjobb, budapesti székhellyel rendelkező pályázónak.
  • Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Képzési különdíja” a képzés/szakképzés területén legkiemelkedőbb pályázó részére.

Pályázatok benyújtásának határideje: 2024. július 19. 12:00 óra.

Pályázatok benyújtása előtt a részvételi szándékot IDE KATTINTVA lehet jelezni.

Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat dokumentumai ITT érhetőek el.

Az érdeklődőknek első lépésként regisztrálniuk kell az ofa.hu/program/felelos-foglalkoztatas oldalon, a pályázati dokumentumok – és a korábban pályázott cégek által kidolgozott jó gyakorlatokból álló példatár is – innen tölthetők le.

A felelős foglalkoztató értékként kezeli a munkatársakat és olyan szervezeti kultúrát teremt, amely lehetővé teszi a szervezeti és személyes célok kölcsönösen előnyös összehangolását – hívták fel a figyelmet, hozzátéve: azok a szervezetek, amelyekre nem jellemző a felelős foglalkoztatói magatartás, lemaradnak versenytársaik mögött.

A felelős foglalkoztatás és annak minősítési rendszere hozzásegíti a szervezeteket a munkaerőpiaci alkalmazkodó- és versenyképességük növeléséhez, a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulásban és a társadalmilag is felelős munkáltatói magatartás megvalósításában – olvasható az OFA oldalán.

MTI / managermagazin

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin