gardrób

A hálószoba az otthonunknak az a helyisége, ahol az életünk jelentős idejét töltjük. A feltöltődés szempontjából közel sem mindegy, hogy milyen környezetben hajtjuk álomra a fejünket, és reggelenként ébredés után honnan vágunk bele egy újabb izgalmas napba. Kétség kívül a legfontosabb szerepe az ágynak van, de egy jól kiválasztott gardróbszekrénnyel kiegészülve, a szoba stílusossá és gazdaságosan kihasználhatóvá tehető.

A hálószoba funkciói napjainkban

A hálószoba nappalival ellentétben a lakás privát része, ahová a nap végén elvonulhatunk. Mivel ez a helyiség nem a vendégfogadás helyszíne, így sokan nem fordítanak rá elegendő figyelmet gondolván, hogy vendégek ide nem lépnek be. Pedig számos érv szól amellett, hogy vonzó módon ugyanakkor praktikusan legyen berendezve. Az alvóhelyiség kialakításánál egyszerre több dolgot is mérlegelnünk kell ahhoz, hogy az összhatása megfelelő legyen. A zavartalan pihenés egyik feltétele a letisztult környezet, ahol kényelmes és praktikus bútorok vesznek körül. A központi szerepet szinte mindenhol az ágy tölti be, de egy tágas rendszerező gardróbszekrény, a komód, vagy az éjjeli szekrény is az alapvető darabok közé tartoznak. Nagyobb hálószobákban gyakran egy stílusos fotel és a szépség sarok is helyet kap. Sok esetben a hálószoba nem csak a pihenés, hanem a zavartalan otthoni munka területe is, így a nagyobb hálószobák íróasztallal és kényelmes irodaszékkel egészülnek ki.

Tippek a praktikus hálószoba berendezéséhez

Sok helyen vásárolhatunk komplett hálószobabútort, amelyek minden igényt kielégítő esztétikus bútorokból állnak. Azonban a kihívást gyakran az jelenti, hogy a legtöbb lakásban nem ideális a háló elrendezése: vagy az alakja miatt nehezen rendezhető be a kínálatban szereplő bútorokkal, vagy túl kicsi és ezért zsúfoltságot eredményezne. Kis alapterületű szobákban az ágy nagy mérete miatt alig marad hely a gardróbszekrény vagy az éjjeli szekrény számára. Ezért sokan döntenek úgy, hogy inkább különböző típusú bútorokat válogatnak össze a számtalan inspiráló ötlet alapján.

A gardróbszekrény szerepe a hálószobában

A gardróbszekrény leggyakrabban a hálószobában kap helyet, amely praktikus rendszerezést biztosít az aktuálisan viselt ruháknak az adott évszaknak megfelelően. Ugyanakkor a szekrény felső és legalsó mély polcain a használaton kívüli ruhák is remekül tárolhatók (például cipzáras textil tárolók, vákuumzsák és műanyag tárolódobozok segítségével). Igényeinkhez és a szoba méretéhez igazodva választhatunk klasszikus nyitott ajtós gardróbszekrényt, vagy tolóajtós gardróbszekrényt, egy tükrös gardróbszekrénnyel pedig a helyiség fényhatását is javíthatjuk.

gardróbok

A tolóajtós szekrény előnye

A tolóajtós szekrény bárhol jól hasznosítható, mivel nem foglalja el a helyet és a mozgást sem akadályozza. Így a hálószoba mellett gyakran található meg az előszobában, de hálás bútordarabja a gyerekszobáknak is. A szekrény leglátványosabb eleme maga az ajtaja, amely jól illeszkedik belső tér stílusához. A tolóajtós szekrény nagy előnye, hogy nyitáskor az ajtajai további helyet nem igényelnek, mivel egy sín mentén egy síkban mozognak. Különösen a kisebb alapterületeknél előnyös, hiszen közel állhat a helyiség más tárgyaihoz anélkül, hogy azokkal ütközne.

A tolóajtós gardróbszekrény előnyei

A hálószobában a leggyakrabban használt megoldás a tolóajtós gardróbszekrény, amely az ágy mellett a szoba fő bútordarabja, és remekül illeszkedik a belső tér hangulatához. Különösen a kisebb lakásokban ideális, hiszen nyitott állapotban sem foglal el nagy helyet. Választhatunk kereskedelemben kapható jobbára lapra szerelt bútorokat, valamint egyedi gyártású tolóajtós szekrényeket egyaránt. Hogy milyen anyagú szekrényajtót választunk ki, az igényeinktől függ: készülhet laminált lapokból, akrilból, de kedveltek a különféle üveg, és tükrös megoldások. A tükrös ajtók előnye, hogy a belső teret megvilágítják, és megnagyobbítják, amelynek főként a kisebb méretű szobákban van jelentősége.

Ma már a gardróbok széles választéka áll rendelkezésre, mindenki megtalálja az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő megoldást. A lakberendezési áruházak mellett az online webáruházak, mint a MIRJAN24 is színesítik a palettát. Az egyes elemek lapraszerelten dobozokban érkeznek meg, és a szerelési útmutató segítségével bárki könnyedén összeállíthatja, és berendezheti álmai hálószobáját.
Fotók: butor-mirjan24.hu

 

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin