bréma látnivalók

Bréma történelmi óvárosa remek lehetőségeket kínál városnézésre. Kedvelt turisztikai látnivalói a Böttcherstrasse és a Schlachte sétálónegyed. A híres Brémai Egyetem kilátó tornya, és az űrutazással kapcsolatos kiállítása, az Up to Space pedig kellemes kikapcsolódás a családos utazók számára. A repülőtér a várostól alig három kilométerre található.

Bréma az egykori Hanza-város napjainkban fontos kulturális központ, a zenei programok mellett nevezetes eseménye az 1036-tól folyamatosan megrendezett Freimarkt. De érdemes felkeresni Bremerhaven kikötőjét 60 kilométerre északra Brémától, ahol a Weser folyó az Északi-tengerbe ömlik, amely Németország egyik legnagyobb tengerparti kikötője. Innen akár városnéző hajókirándulásokra és folyami túrákra lehet indulni.

Kihagyhatatlan látnivalók Brémában

Óváros

Az óváros (Altstadt) szívében található a Marktplatz, és a Bremen Roland, valamint a fő látnivalók. A Marktplatz nevezetes az egy hónapig tartó adventi vásárról – ideális egy téli romantikus kirándulásra, valamint a híres ősi vásárról a Freimarkt eseményről, amelyet közel ezer éve itt rendeznek meg. Itt magasodik a szobra az ország leghíresebb lovagjának Rolandnak is, amely öt és fél méteres magasságával az egyháztól való függetlenségnek is a jelképe. Az egyik legpatinásabb épülete a Németországnak a régi Városháza (Bremer Rathaus), amely szintén a Piactéren áll. A bámulatos tégla gótikus építmény pazar reneszánsz homlokzattal rendelkezik, és része a Világörökségnek. Jeles zenei eseményeknek ad otthont. A tér legkedveltebb híressége a szobor, amely a híres Grimm mese, A Brémai muzsikusok állatait jeleníti meg.

Szent Péter-székesegyház

A Szent Petri Dom a 11. századból származik, majd a különböző évszázadok során bővítették tovább. A 98 méter magas ikertornyait 1898-ban állították helyre, a gazdag díszítésű szószéke pedig Christina svéd királynő ajándéka a 17. századból. A gyönyörű panoráma miatt érdemes a tornyába is felmenni. A templom része a Dom-Museum, ahol 8 középkori érsek mumifikált testmaradványa és tárgyai tekinthetők meg.

Schlachte

A Schlachte Bréma egyik legfelkapottabb része Brémának, egy kellemes óvárosi sétálóövezet. A folyó keleti partján terül el, egykor a város kikötőjének helye volt. A hajózási ipar változásával megszűnt a jelentősége, és használaton kívül került. Mára az éjszakai élet színtere, hiszen a régi épületekben és raktárakban kávézók éttermek és szállodák kerültek kialakításra.

Böttcherstrasse

A város legnépszerűbb turisztikai látványossága, amelyet még az 1920-as években múzeumok utcájává alakítottak. Nevezetes múzeumai az expresszionista téglaépületben lévő Paula Becker-Modersohn Múzeum, és a Ludwig Roselius Múzeum.

Rhododendron-Park és Mühle am Wall

A park nem csak rododendron és azálea gyűjteménye miatt nevezetes, hanem egy botanikus kertnek is az otthona, ahol a világ különböző részeiből származó növényfajok, és néhány veszélyeztetett növényfaj is megtekinthető. A park éke egy régi szélmalom, amelyet 1888-ban építettek. Ma Bréma egyik legkitűnőbb éttermének ad otthont.

Schnoor-negyed

A Schnoor-negyed Bréma legrégebbi része, nevezetes az egykor virágzó kötélkészítésről. A negyedben jól megőrzött 15-18. századi otthonok láthatók, de a sok kávézója és hangulatos kézműves boltjai miatt is megér egy sétát.

Universum Bréma

Az egyetem a város modern kori attrakciója. A 2000-ben készült épület egy nyitott kagylóhoz – vagy bálnához is hasonlítható, attól függően, hogy honnan tekinti meg a látogató. A turisták szempontjából érdekessége a közelmúltban átadott EntdeckerPark, amelyben áll a 27 méter magas torony, a Turm der Lüfte. Egy étterem is működik benne, célszerű az esti órákban felkeresni. A Dünner in the Dark egy három órás „sötét”esemény kedvelt a látogatók körében.

Azonban az egyetem kültéri területe ideális családosok számára is, amely egy tudományos élménypark, különféle tereptárgyakból áll, ahol a szél és a víz áll a középpontban.

De a gyerekek különféle mászófalakat, kúszó alagutakat, és egyéb koordinációt fejlesztő elemeket próbálhatnak ki. A Brémai Egyetem érdekes űrutazással kapcsolatos kiállítása az Up to Space- a súlytalanság és virtuális hold utazás élményét kínálja.

Kirándulás Németországban

Stuttgart
München
Dortmund

További utazási tippek
Bologna

,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin