Roman Abramovics Chelsea

A brit kormány jóváhagyta, hogy, Todd Boehly amerikai üzletember által vezetett konzorcium vegye át a Chelsea-t. A Thomas Tuchel menedzser által irányított klub átvételének teljes összege 4,25 milliárd font (5 milliárd euró) körül lesz. A klub eladási ára 2,5 milliárd font, az új befektetők pedig vállalták, hogy legalább további 1,75 milliárd fontot fektetnek a klubba. A kormány továbbá hangsúlyozta, hogy nem Roman Abramovics kapja meg a pénzt. Ehelyett az összeget az ukrajnai orosz invázió áldozatainak támogatására fogják fordítani.

A New York Times szerint a Chelsea felvásárlása a sporttörténelem legdrágább felvásárlása, így a Chelsea a világ legdrágább sportszervezete. Boehly felvásárlását a Premier League már korábban jóváhagyta – a Times szerint a portugál kormánynak is jóvá kell hagynia az üzletet, mivel Abramovics 2021 óta rendelkezik portugál állampolgársággal is.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy mi lehetünk a Chelsea Football Club új tuladonosai” – mondta Boehly a klub közleményében. „Mindannyian 100 százalékosan benne vagyunk – minden mérkőzés minden percében. Tulajdonosként világos a jövőképünk: szeretnénk, ha a szurkolók büszkék lennének ránk. Az ifjúsági csapat fejlesztése és a legjobb tehetségek megszerzése iránti elkötelezettségünk mellett cselekvési tervünk az, hogy hosszú távon fektessünk be a klubba, és építsünk a Chelsea figyelemre méltó sikertörténetére. Személyesen szeretném megköszönni a brit kormány minisztereinek és tisztségviselőinek, valamint a Premier League-nek mindazt a munkát, amelyet ennek megvalósítása érdekében végeztek”.”

A Chelsea új tulajdonosai 235 millió eurót akarnak adni Tuchelnek új igazolásokra

„Tegnap késő este az Egyesült Királyság kormánya engedélyezte a Chelsea eladását ” – áll a kormány szóvivőjének szerdai közleményében. „Kiterjedt munkát követően most már meggyőződtünk arról, hogy az eladás teljes bevétele nem Roman Abramovics vagy más szankcionált személy javára fog menni. Most megkezdjük azt a folyamatot, amely biztosítja, hogy az eladásból származó bevételt humanitárius célokra fordítsák Ukrajnában, a háború áldozatainak támogatására.”

A The Times és a Telegraph is arról számolt be, hogy az új tulajdonosok 235 millió eurós átigazolási összeget akarnak biztosítani Tuchelnek. A pénzt arra szánják, hogy felzárkózzon a Liverpoolhoz és a Manchester Cityhez, amelyek 18, illetve 19 ponttal előzték meg a szezonban a harmadik helyen álló londoni klubot. Tuchelnek a védelembe kell befektetnie, ahol a klub elveszíti Antonio Rüdigert és Andreas Christensentent. Ráadásul Marcos Alonso is a távozás mellett dönthet. Tuchel a múlt hétvégén azt mondta, hogy a szezon végén nem lesz idő a szabadságra. A Chelsea nem tárgyalhatott átigazolásokról, amíg a klub eladás alatt volt.

A konzorciumot az amerikai Boehly, aki a LA Dodgers tulajdonosa is, a svájci milliárdos Hansjörg Wyss és az amerikai üzletember Mark Walter alkotja. A klub legjelentősebb részesedése az amerikai Clearlake Capital befektetési társaságé.

Fotó: facebook.com

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin