kerékpárzár

Manapság már azt a világot éljük, amikor egy új és jó minőségű kerékpár vásárlása során mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Mivel egy viszonylag drágább befektetésnek számít egy bicikli beszerzése, érdemes nem csak arra költeni, hogy mindenféle hasznos kellékkel szereltetjük fel a kétkerekű járgányt, de arra is áldozunk, hogy a megfelelő kerékpárzárat vásároljuk meg hozzá. Sokan elbagatellizáljak a zár kérdését, és csak egy hagyományos, olcsóbb verziót választanak, amit a hozzáértő kezek gond nélkül villámgyorsan hatástalanná tesznek, és búcsút inthetünk a kerékpárunknak. Sok esetben a bicikli nem csak sportolásra van szánva, de jó néhányan munkába, iskolába jutáshoz is használják, így a hiánya nem csak pénztárcánkat viselheti meg, de a mindennapjainkat is nehezebbé teheti.

Aki kerékpárral közlekedik sokat, az minden bizonnyal a dolga végeztével ugyanott szeretné megtalálni a járgányát, ahova tette. Annak ellenére, hogy ehhez mindössze egy igazán jó kerékpárzár kell, mégsem feltétlen egyszerű rátalálni a tökéletes zárra! Sokan tekinthetők ebben a témában kezdőknek, így mi most adunk néhány tanácsot azzal kapcsolatban, mire kell figyelni a biciklizár vásárlásnál. A kerékpárzár választásnál az egyik legfontosabb szempont a biztonság. A linken elérhető webáruházban például 1-15-ig osztályozzák a biztonság tekintetében a zárakat. Minél magasabb kategóriába tartozik egy kerékpárzár, annál nehezebben lehet majd bármilyen technikával feltörni.

Többféle márka hajtogatós és U alakú zárjai is megtalálhatóak a Zárdepo oldalán, melyek nem csak a kerékpárokat védhetik meg, de méretükből adódóan akár a rollerek, a kapuk, a ladikok vagy épp az utánfutók lezárására is alkalmasak lehetnek. Vannak kulcsos és számzáras verziók is a kerékpárzárakból, itt pusztán az alapján célszerű dönteni, hogy kulcsot szeretnénk magunkkal hordozni, vagy inkább fejben tartjuk a zárkombinációt. A vásárlás során természetesen figyelembe kell venni a biztonság mellett azt is, hogy mennyit vagyunk hajlandóak áldozni egy kerékpárzárra. A komolyabb biztonságot nyújtó darabok ára valóban borsosabb lehet, ám hosszútávon meg fog térülni egy ilyen befektetés.

Azt mondják, feltörhetetlen kerékpárzár nem létezik. Azt azonban feltétlen meg kell említeni, hogy egy komolyabb külsejű zár esetén vagy a próbálkozástól is már elmegy a tolvajok kedve és könnyebb zsákmány után néznek, vagy annyira feladja nekik a leckét a zárral való babrálás, hogy szemet szúr valakinek a dolog. Összességében tehát elmondható az, hogy általában minél nagyobb biztonságot nyújt egy kerékpárzár, annál drágább lesz. A Zárdepo oldalán nagy választékban lehet megtalálni a különböző biciklizárkat. Olyan különleges darabokat is meg lehet náluk vásárolni, melyek riasztóval és okoskulccsal vannak ellátva, így érdemes alaposan szétnézni náluk akkor, ha épp most aktuális önnél is egy új kerékpárzár beszerzése!

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin