fürdőszoba

Ha valaki egy összetett és kifejező otthont akar saját magának, ahhoz elengedhetetlen, hogy a fürdőszoba is illjen tulajdonos elvárásaihoz. Viszont egy ilyen párás helyiségben mindenféleképpen oda kell figyelnünk néhány dologra, úgyhogy most ezek közül a legfontosabbakat fogjuk átvenni.

Online vásárlás

Ha az interneten keresztül szeretnénk beszerezni a fürdőszobai bútorainkat az egy nagyon kényelmes és egyszerű megoldás lehet. Azonban picit több buktatóra számíthatunk, mintha személyesen néznénk meg azokat.  A Watermark fürdőszoba bútor webshop szerint több tényezőt is érdemes fejben tartani, amikor online szeretnél vásárolni.

Először is utána kell néznünk az adott oldal hitelességének. Vannak olyan webshopok amelyek borzasztóan rossz minőségű termékeket hirdetnek, habár kecsegtetően alacsony árakon, így esetenként elgondolkodtathatnak minket, hogy mégis csak onnan rendeljünk. Semmiféleképpen se. Ezek a bútorok általában könnyen sérülnek és nem is bírják sokáig, úgyhogy ha kétes hírű oldalra bukkanunk, akkor inkább keressünk mást.

Másodszor mindenképpen érdemes megnézni a kiszemelt bútorról alkotott véleményeket. Mennyire bírja jól a párát? Könnyen sérül? Mennyire volt bonyolult beszerelni? Mielőtt megrendelünk egy terméket ezekre a kérdésekre kötelezően tudnunk kell a válaszokat, hiszen ez alapján tudjuk eldönteni, hogy a pénzünket a megfelelő bútorba fektetjük-e.

Tisztítás

A fürdőszoba egy tipikusan olyan helyiség, amit gyakran kell takarítani, hogy fenntartsa a tiszta látványt. Pontosan emiatt olyan bútort is kell bele választani, amit könnyű tisztítani, legyen az akár műanyagből, fémből, vagy porcelánból.

Ha meg akarjuk könnyíteni a dolgunkat, akkor mindenképpen olyasmit válasszunk, aminek nincsenek apró rései, beszögellései. A legjobb eshetőség, hogy az adott bútornak nagy és nyitott felületei vannak, amikhez könnyen hozzáférhetünk, azokat egy mozdulattal letörölhetjük. A porcelán és a fém takarítás szempontjából különösen jó választás, mivel kevésbé érzékenyek bizonyos vegyszerekre.

Fából készült bútorok

Minden fürdőszobai bútornak jól kell bírnia a párát és ez alól nincs kivétel. Emiatt is lett divat a csempézett fal, illetve a csempézett padló. Ezek nem tudnak beázni, ráadásul a tisztításuk is egyszerű. Azonban ha bútorokról van szó, akkor már sokkal bonyolultabb a dolgunk. Sokaknak például fejfájást okozhatnak a fából készült bútorok a fürdőszobában.

Nos, erre meglehetősen egyszerű a válasz: kifejezetten fürdőszobába szánt bútort kell venni. Ha valaki egy egyszerű polcot vásárol meg és azt teszi be egy ilyen párás környezetbe, az nagyon hamar észreveheti, hogy az anyag mállani kezd, illetve akár penészgombák is megtelepedhetnek az adott bútoron. Azonban a fürdőszobai fából készült bútorokat speciális falazúrral professzionálisan védik, ami megakadályozza a hő és a nedvesség által okozott károkat is.

Pontosan emiatt nem kell húzódoznunk attól, hogy fát használjunk a fürdőszobában, csak a megfelelő bútordarabot kell kiválasztanunk.

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin