Páfosz látnivalók

Páfosz/Paphos a családos nyaralók körében is népszerű úti célpont, köszönhetően kellemes éghajlatának és páratlan strandjainak. A város állatkertje, valamint víziparkja kiváló szórakozást nyújt a városnézés és a tengerparti fürdőzés kiegészítésére.

Páfosz teljes turisztikai élményt kínál, hiszen városnézés az ókori nevezetességek között, világörökségi helyszínek is megtalálhatók, ugyanakkor a különböző természeti látnivalói tartalmas nyaralóélményt nyújtanak még a főszezonon kívül is. Kellemes éghajlata egészen májustól késő októberig alkalmas tengerparti nyaralásra.

Páfosz legjobb látnivalói és attrakciói családosok számára

Páfoszban és környékén összesen 50 strandot találhatunk, az 50 kilométeres partszakaszán kiváló kék zászlós strandok közül választhatunk.

Korall-öböl

Páfosz legszebb strandja a Korall-öböl a várostól 14 kilométerre található. A környék legjobb és legjobban felszerelt strandja, de főszezon idején nagy zsúfoltságra kell számítani. A tenger lassan mélyül, ideális úszásra, és számtalan vízisportra: banánozásra, kajakozásra, jetskízésre, SUP-ra, és vízi biciklizésre. Napágyak és ernyők bérelhetők, a parton büfék és mosdók is találhatók.

Corallia Beach

A Corallia Beach szintén a Korall-öbölben található. Gyönyörű homokos partszakasz, ahol a tenger lassan mélyül. A hullámtörő miatt kisebb a hullámzás, amely miatt a kisgyerekes nyaralók számára kedvezőbb. A strand jól felszerelt, napágyak és ernyők bérelhetők, a parton zuhanyzók és mosdók is találhatók. A közelben található egy kis kikötő, amely népszerű a vízisportok kedvelői körében.

Pafos Zoo

A Paphos Állatkert az Agios Georgios faluban, a Korall-öböl közelében található. A Pafos Zoo természetes környezetben tavak és kertek húzódnak. Nevezetes, hogy Európa harmadik legnagyobb madár populációjának ad otthont. Az állatkertben a világ különböző részeiről származó állatok tekinthetők meg: oroszlánok, zsiráfok, majmok, teknősök, emuk, struccok és egzotikus papagájok. Kedvelt látnivaló az amfiteátrum, ahol naponta akrobatikus papagáj és bagoly bemutatókat tartanak. A kisgyerekek kedvence a gyerekfarm, ahol  különböző kisállatokat nyulakat, tengerimalacokat, kecskéket, és csibéket simogathatnak.

Eleouthkia Park

Anarita falu mellett található a látványos vidámpark kert, amely egy 100 évvel ezelőtti ciprusi falut mutat be. 13 különböző tematikájú kertből áll, ahol őshonos és a világ más tájairól származó növények és fák találhatók.

Aphrodité Vízipark

Az Aphrodité Vízipark Kato Paphos tengerparti részén található, a családos nyaralók kedvelt attrakciója. Természetes környezetben hatalmas, 35 ezer négyzetméteren terül el, a régió legnagyobb víziparkja. A park létesítményei a hullámmedence, a Crazy Cone az új és népszerű kúpcsúszda, a Free Fall 50 méteres szabadesés, a Kamikaze csúszdák, a Gravity, legizgalmasabb az Aqua Infinity, valamint Európa legnagyobb családi rafting túráján lehet részt venni. A park minden korosztály számára izgalmas időtöltést kínál, a legideálisabb évszak a látogatásra egész májustól októberig bezárólag.

,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin