tesla önvezető elektromos autó

A Reuters hírügynökség belső vállalati forrásoktól származó értesülése szerint a Tesla teljesen autonóm önvezető szoftverre tervez hatósági engedélyt kérni Kínában.

Az automatizált vezetés öt besorolási szintje közül a második kategóriás FSD (Full Self Driving) szoftver használatakor a vezetőnek továbbra is a kormánykeréken kell tartania a kezét. Elon Musk egy nemrégiben tett bejelentése alapján azonban a Tesla önvezető szoftverével hamarosan feljebb lép a ranglistán.

Amennyiben az illetékes kínai hatóság megadja az engedélyt a szoftver használatára a közúti forgalomban, akkor megindulhat annak kiterjedt gyakorlati tesztelése a közutakon, a Tesla alkalmazottaival a tesztautók volánjánál. A Tesla-tulajdonosoknak pedig a kielégítő tesztelési eredmények után szoftverfrissítésként lehetne felajánlani annak használatát.

A Tesla az értesülések szerint előfizetéses konstrukcióban kínálná ügyfeleinek az FSD szoftver használatát, ami így újabb bevételi forrást jelentene, miután az év első négy hónapjában nyolc százalékkal csökkentek a bevételei Kínában, ami a második legnagyobb egységes piaca.

A Tesla második kategóriás FSD szoftvere a Huawei és a Xpeng kínai vállalatok fejlesztéseivel versenyez, amelyek szintén kínálnak második kategóriás önvezető rendszereket.

A Tesla nem válaszolt a Reuters hírügynökségnek az FSD fejlesztési tervekkel kapcsolatban feltett kérdésére.

MTI

Fotó: F. Muhammad / Pixabay

, ,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin