Klíma beszerelés

A klíma beszerelés többnyire nyáron, a forróság beköszönte előtt történik meg. A fűtésre is alkalmas klímák megjelenésével azonban manapság már szinte bármikor sor kerülhet rá. Nézzük meg, mire számíthatunk a klíma beszerelés kapcsán!

A klíma ára számos dologtól függ

A klíma ára természetesen cégenként változik. A klíma beszerelés feladatát érdemes olyanra bízni, akit sokan ajánlottak, olyanra, aki kellő tapasztalattal rendelkezik és színvonalasan dolgozik.

Az árat számos dolog befolyásolja, például az, hogy

  • pontosan mit kell elvégeznie a szakembernek
  • a szerelés során kell-e falat bontani vagy sem
  • a klímaberendezést a cégen keresztül vásároljuk-e meg (bizonyos cégek kedvezményt adnak a klíma beszerelés árából, ha igen)
  • mikor végeztetjük el a munkát (télen sok helyen olcsóbb)
  • hány berendezést szereltetünk be egyszerre
  • a fővárosban vagy vidéken élünk.

Klíma beszerelés előtt érdemes az olyan oldalakon tájékozódni, mint például a klimaszakaruhaz.hu. Mielőtt egy adott szolgáltató mellett döntenénk, tegyünk szert minél több ajánlatra és az említett szempontok mérlegelésével válasszuk ki a megfelelőt.

 

Alapvetően ezt tartalmazza a klíma beszerelés

 

Alapesetben egy normál téglafal átütését tartalmazza az ár egy klímaberendezés külső és belső egységeinek beszerelésével. A működtetéshez csővezetékre is szükség lesz, ez ugyancsak benne van az árban bizonyos mértékig ugyanúgy, ahogy a garancia is. Ha azonban a konzolok rögzítéséhez különleges felszerelésre és eszközökre vagy hosszabb vezetékre van szükség, az ár emelkedhet. Ha több falat vagy betonfalat kell átütni a klíma beszerelése érdekében, ha vakolni is kell, ha régi készülékeket kell lecserélni, szintén felárral érdemes számolni.

Szerencsére, a klíma beszerelés ára nem éri meglepetésként a megrendelőt. Az előzetes helyszíni felmérés keretében az azt végző, képzett szakember feltérképezi a helyiségek adottságait, a személyes igényeket és az elvárásokat, meghatározza a beltéri- és kültéri egységek, valamint a vezetékek pontos helyét. A különböző típusú berendezések ismeretében ajánlja a megfelelőt számunkra. Az előzetes konzultáció nem ingyenes, de a legtöbbször az ára beszámításra kerül a szerelés költségeibe.

A légkondicionáló nagyban megkönnyíti az otthon tartózkodást a nyári, fullasztó melegben. A vele kapcsolatos kiadások azonban nem érnek véget a klíma beszerelés árával, hiszen rendszeres tisztításáról és karbantartásáról folyamatosan gondoskodni kell. A nyári üzembe helyezés előtt, illetve évente kétszer ajánlott elvégeztetni a tisztíttatást, mely nemcsak a portól szabadítja meg a készüléket, de a különböző gombáktól, baktériumoktól is. Ráadásul bizonyos gyártók a garanciát a tisztítás meglétéhez kötik. Ahogy minden elektromos berendezés, a klíma is meghibásodhat, ilyenkor a javítás költségeivel is számolnunk kell.

A klíma beszerelés ára igen széles skálán mozog és számos dologtól függ, ezért nem könnyű meghozni a döntést egy-egy vállalkozó mellett. A költségek azonban rövid időn belül megtérülnek, a klíma pedig sokáig jó szolgálatot tesz majd.

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin