kutya
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos emlékezteti az állattartókat a nyári meleg veszélyeire, melyek különösen súlyosan érinthetik az állatokat. A forró időjárás nemcsak az emberek, hanem négylábú barátaink számára is komoly kockázatokat rejt. A hőguta és a kiszáradás komoly egészségügyi problémákat okozhatnak a kutyáknál, melyek akár életveszélyesek is lehetnek.

A nyári forróságban a kutyák hőszabályozása kevésbé hatékony, mint az embereké, mivel nem izzadnak bőrükön keresztül, hanem lihegéssel próbálnak hűsölni, ami azonban csak korlátozott mértékben segít. A hőguta veszélye akkor is fennállhat, ha kedvencünk bár árnyékos helyen van, azonban a levegő fülledt. Ezen kívül a kiszáradás is komoly kockázatot jelent, különösen akkor, ha nem biztosítunk számukra elegendő friss vizet, ami különösen fontos a forró napokon.

A forró aszfalt és homok pedig könnyen megégetheti a kutyák mancsait, ami fájdalmas sérüléseket okozhat.

A hőség tehát súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet pillanatok alatt, ezért a nyári hónapokban különösen fontos az odafigyelés és a megelőzés.

Biztosítsunk árnyékos helyet, ahol jár a levegő, valamint friss vizet kedvenceink számára, kerüljük a sétákat a legmelegebb órákban, és védjük a mancsukat a forró felületektől.

Soha ne hagyjuk őket autóban, hiszen a lezárt autókban a hőmérséklet percek alatt életveszélyesen magasra emelkedhet, ami súlyos egészségkárosodást vagy akár halált is okozhat.

Az állatok biztonságának és jóllétének biztosítása minden gazdi felelőssége, és elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk ezzel a fontos kötelességgel.

A Társállatok Világnapja kiváló alkalom arra, hogy emlékeztessük magunkat és egymást társállataink megfelelő gondozásának fontosságára, hangsúlyozta Ovádi Péter kormánybiztos. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy kedvenceink biztonságban élvezhessék a nyári hónapokat is! Ez a nap is egy emlékeztető arra, hogy a gondoskodás és a szeretet mindennapjaink része kell legyen, hogy kedvenceink is boldog és egészséges életet élhessenek.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Pixabay

, ,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin