pr cikk

A PR cikk, mint műfaj, nem újkeletű dolog. Az viszont az idővel változott, hogy milyen jellegű tartalmakra van igény, s melyek érik el valóban a kitűzött marketing célokat. Nem csak a szövegírás minőségére érdemes hangsúlyt helyezni, hanem ezt összhangba kell helyezni a megjelenés helyével, a céges kommunikáció jellegével, és a brand építésének folyamatával. Egyértelmű tehát, hogy a „jó” PR cikk elkészítése nem is olyan egyszerű feladat, mint azt a legtöbb laikus gondolja.

Írás előtt mindenképp érdemes ránézni egy pár PR cikk mintára és példára. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a cégek részéről minden korábbinál nagyobb érdeklődés mutatkozik a profi cikkírás iránt, hiszen ez a kommunikáció egy lényeges formája. A potencionális és a már meglévő ügyfelek megszólításán a hosszú távú üzleti eredmények és a sikeres piaci jelenlét is múlhat. A táblázatokkal, statisztikai adatokkal telepakolt cikkeket azonban végleg elfelejthetjük, hiszen hús-vér embereknek készülnek a tartalmak, akiket ezek az adatok aligha érdekelnek.

A mai kor embere válaszokat akar kapni kérdéseire, minél több hasznos információhoz kíván jutni az őt érdeklő témákról. Egyfajta tudatosság is van ebben, hiszen mielőtt online vásárlásra adná fejét, előszeretettel tájékozódik, tud meg minél többet az érintett témáról. A PR cikk feladata tehát egyértelműen az olyan tájékoztatás, mely egyúttal a márkába vetett bizalmat is építi. A gyakorlatban a hagyományos reklámozási formák egyre inkább veszítenek népszerűségükből és hatékonyságukból. Helyettük valós információkat nyújtó, objektív, részletes és informatív tartalmakat keresünk az interneten.

Nem mehetünk el az áttekinthetőség kérdése mellett sem, hiszen ha elveszik egy cikkben a lényeg, és csak szófordulatok sokaságával találja szembe magát az érdeklődő, akkor hamar másik weboldalra kattint majd. Ez pedig egyetlen cég számára sem jövedelmező. A figyelemfelkeltő kezdés nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy az olvasó valóban tovább is olvassa a tartalmat, és érdeklődni kezdjen a kínáltak iránt. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a PR cikk nem a reklámról szól, sokkal inkább az információ nyújtásának egy speciális, céges image-et is építő formája.

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin