jog törvény

Egyetért a Gazdaság Versenyhivatal (GVH) a versenytörvény egyes tervezett módosításainak elhalasztásával – közölte a versenyhatóság.

A versenyhivatal felidézte: április 2-án nyújtotta be a kormány az igazságügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely számos ponton tervezte módosítani a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló versenytörvényt is. A beterjesztett törvényjavaslat, egyebek mellett német minta alapján, tartalmazta az alapvető jelentőségű vállalkozásra vonatkozó rendelkezés bevezetését, amely preventív megközelítéssel segítheti a GVH gyors és hatékony beavatkozását versenytorzítás esetén.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke a közleményben hangsúlyozta: a versenyhivatal minden esetben a lehető legszélesebb körű szakmai konszenzusra törekszik a tevékenységét meghatározó jogszabályokról, illetve azok gyakorlati alkalmazásáról.

A versenytörvény egyes tervezett módosításairól indokolt a további, széles körű szakmai konzultáció, hogy a minden érintett számára megnyugtató, megfelelő garanciák beépülhessenek a tervezett rendelkezésbe.

A versenyhivatalra eddig is számíthattak a magyar emberek és vállalkozások, és ez a jövőben sem lesz másként; a GVH sosem élt vissza a hatásköreivel és a joggal – fogalmazott.

A GVH elnöke a széles körű szakmai konzultáció lefolytatása érdekében versenypártolási munkacsoport létrehozását kezdeményezte az érintett jogalkotók, szaktárcák, illetve az érintett piaci szereplők, vállalkozások és képviselőik bevonásával, a szakmai konzultációk rövidesen megkezdődhetnek – írták a közleményben.

MTI

 

,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin