google keresőoptimalizálás

A webes megjelenés már évek óta alapvető kritérium a sikeres vállalkozások számára, az internet üzleti életben betöltött szerepét az érzékelteti a legjobban, hogy míg a hagyományos piacokon a kereskedelmi forgalom csökken vagy legjobb esetben stagnál a gazdaságban, addig az interneten keresztül lebonyolított tranzakciók értéke és volumene töretlenül nő. Mi úgy látjuk – több vezető gazdasági elemző mellett – hogy az internet elkerülhetetlenül egyre nagyobb részt fog kikövetelni magának a kereskedelmi forgalomból és azok a vállalkozások lesznek a verseny nyertesei, akik idejében felismerik ezt a trendet és megfelelő hangsúlyt fektetnek az online marketingre és értékesítésre.

Mi a keresőoptimalizálás pontosan?

Mit takar a SEO keresőoptimalizálás szolgáltatás pontosan? Kezdetnek a vállalkozás weboldalának optimalizálását a szolgáltatásokat és termékeket leíró kulcsszavakra, kifejezésekre, hogy az ilyen keresésekkor a Google és más keresőmotorok minél előkelőbb helyen szerepeltessék az adott cég weboldalát. Valaki például kártyafüggetlen mobiltelefont szeretne vásárolni. Az interneten beírja a „mobiltelefon vásárlás” kifejezést a keresőbe, majd a keresések 67%-ában az első oldalon megtalálja kinél fog vásárolni, a maradék 33% eloszlik 2:1 arányban a 2. és 3. találati oldal között.

Közösségi keresőoptimalizálás

A weboldal keresőoptimalizálása persze nem újdonság, rengeteg cég kínál ilyen szolgáltatást. Az optimailzálás igazán hatékonnyá a  második lépéssel párhuzamosan válik: az oldalt még jobb pozícióba hozzuk azzal, hogy konkurenciamentes „köröket”, közösségeket alakítunk ki, akik a kereséseknél jobb pozícióba „segítik egymást”. Ezt azzal érjük el, hogy a körben szereplő weblap a látogatók számára láthatatlanul, algoritmikusan optimalizált hálóba szervezve linkeljen több oldalra is, melyek ugyanabban a hálóban szerepelnek. Minél többen szerepelnek egy körben, annál jobban lehet erősíteni a kereséseknél a hatást.

A SEO Expert becslései szerint néhány hónap alatt elérhető, hogy a körben szereplő vállalkozások weboldalai az általuk kiválasztott keresőszóra való rákereséskor az első 10 találatban szerepeljenek, így garantáltan az első találati oldalra kerüljenek.

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin