elektromos autó töltőállomás
A Metrodom, a Smart Digital és a KIA közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását, amely összesen 336 EV autó töltésére lesz képes.

A Metrodom River mélygarázsában 336 autó számára építenek ki korszerű töltőpontot, ami példa nélkül álló fejlesztés. A Metrodom a hazai ingatlanfejlesztők közül elsőként felismerte, hogy korunk kihívásaira csak okos és fenntartható ingatlanok nyújtanak megoldást. A jövő okosotthon-tulajdonosai számára különösen fontos, hogy fenntartható lakóotthonaikban tudják tölteni elektromos autóikat. A megfelelő töltési infrastruktúra kiépítése és folyamatos rendelkezésre állása ezért nélkülözhetetlen.

„A jövő városát fejlesztjük Budapest XI. kerületében, ahol alapfelszerelés az elektromobilitást kiszolgáló infrastruktúra. A telepített rendszer – ahogy az okoslakásaink is – ma és 10 év múlva is tökéletesen kiszolgálja a lakók és a kor igényeit. A 32A-es, és maximum 7,4 kWh-s teljesítménynek köszönhetően egy ma kapható elektromos autó akkumulátora egyetlen éjszaka, 8–10 óra alatt teljesen feltölthető. Az integrált mérőórának és az egyedi kódos indításnak köszönhetően az áramfogyasztás havi elszámolása, illetve az illegális áramvételezés megakadályozása is megoldott”

 ismertette a beruházás technológiai paramétereit Pongrácz Tamás, a Metrodom fejlesztési igazgatója.

Céges e-autókhoz is az otthoni töltőinfrastruktúra a megoldás

Az elektromobilitás terjedése már Magyarországon sem kérdés, de a megfelelő töltési megoldások még tovább segíthetik ezt. Iparági becslések szerint ma az EV autók 80–85%-a céges autó Magyarországon. A most átadott EMSP (töltő üzemeltető szolgáltatás) megoldás lehet a céges autók töltésének problémájára is a könnyű elszámolhatóság biztosításával.

MTI

Fotó: Markus Roider / Pixabay

,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin