Qatar Airways

A Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax brit marketingcég rangsorában. Európa legjobb légitársasága a Turkish Airlines.

Tavaly a katari légitársaság a második helyen állt. Így a Qatar Airways helyet cserélt a tavalyi vezető Singapore Airlines-zal.

A Skytrax 1999 óta vezeti a World Airline Award rangsort, azóta a katari légivállalat nyolcadik alkalommal szerezte meg az első helyet.

Az Emirates a harmadik helyre került, leszorítva a negyedik helyre a japán All Nippon Airwayst (ANA). A Cathay Pacific Airways az ötödik helyre lépett előre az előző évi nyolcadikról.

A legjobb 10-be bekerült még a Japan Airlines, a Turkish Airlines, a tajvani EVA Air, az Air France és a Swiss International Air Lines is.

A Skytrax jelentése szerint a Saudia (korábban Saudi Arabian Airlines) lépett előre a legnagyobbat a ranglistán, a 20. helyet szerezte meg a tavalyi 23. után.

    Európa legjobb légitársasága a Turkish Airlines, Észak-Amerikában a Delta Air Lines, Dél-Amerikában a LATAM, Afrikában az Ethiopian Airlines, Ázsiában a Singapore Airlines és Kínában a Hainan Airlines lett.

A malajziai AirAsia az első helyet szerezte meg a világ fapados légitársaságainak rangsorában. Európában ebben a szegmensben a spanyol Volotea a vezető.

A Star Alliance-t a legjobb légiközlekedési szövetségnek ismerték el.

A több mint 350 légitársaság szolgáltatásainak a minőségét 2023 szeptembere és 2024 májusa között mérték fel több mint 100 ország utasainak részvételével.

MTI

Fotó: Pixabay

, ,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin