könyvelés adó pénzügy

A Kulcs-Soft, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) technológiai konzultációjára felkért partnereként az elsők között nyújtott be sikeres áfabevallást  közvetlenül saját szoftveréből, a cég óvatos optimizmussal tekint fejlesztése várható piaci hatására – közölte a társaság az MTI-vel.

Hozzátették, ügyfeleik a cég könyvelőszoftverén keresztül hozzáférhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új eÁFA rendszeréhez, a Kulcs-Soft Nyrt. szoftverét minden tizedik (körülbelül 3000) magyarországi könyvelő használja.

Nehéz pontosan megjósolni, hogy a fejlesztés milyen mértékben fogja növelni az ügyfélszámot vagy az árbevételt, mivel az eÁFA-bevallás még nem kötelező a cégek számára – közölték.

Azt azonban kiemelték, hogy a digitalizáción belül az eÁFA bevezetését stratégiai lépésként értékelik, amely előre mozdíthatja a piaci pozícióikat. Úgy vélik, ez a technológiai innováció nem csupán egy új funkciót jelent a meglévő szoftverkínálatukban, hanem egy hosszú távú befektetést is a társaság jövőjébe, amely hozzájárul az ügyfélkör bővüléséhez és a piaci részesedés növeléséhez.

A Kulcs-Soft várakozása szerint az eÁFA bevezetése hozzá fog járulni egy olyan piac kialakulásához, ahol a verseny már nem csak az árakon vagy a szolgáltatások minőségén, hanem a technológiai innováción és a digitalizációs készségeken is alapul.

Beszámoltak arról is, hogy telefonos információs vonalat indítottak, hogy ezzel támogassák a könyvelők és az érintett cégek átállását az új bevallási lehetőségre. Emellett a társaság díjmentes próbaidőszakot hirdet az eÁFA-bevallás könyvelőszoftverében az év végéig.

Ezen kívül a cég weboldalán specifikus információs anyagok és oktatóvideók találhatóak azoknak, akiknek kérdéseik támadnak az új rendszerben a könyvelőszoftverből közvetlenül benyújtott áfabevallásra vonatkozóan.

A Kulcs-Soft Nyrt. a kis- és középvállalati ügyviteli rendszerek egyik legjelentősebb magyarországi szolgáltatója. Saját fejlesztésű szoftverei lefedik a teljes ügyviteli folyamatot a számlázástól a könyvelésen át a bérszámfejtésig.

A társaság árbevétele 2023-ban 2,852 milliárd forintot, egy évvel korábban pedig 2,4 milliárd forintot tett ki. Tavaly a cég adózott nyeresége elérte az 1,1 milliárd forintot, ami 22,7 százalékkal haladta meg az előző év eredményét.

A Kulcs-Soft Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában jegyzik, a részvény legutóbbi záróára 2140 forint volt. Az elmúlt egy évben legalacsonyabb ára 1760 forint volt, a legmagasabb 2220 forint.

MTI

Fotó: Pixabay

, , ,
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin