Az internetes élő kaszinó játékok, az online szerencsejátékok egy viszonylag új műfaja, amelyek csupán alig több, mint 5-10 éve kezdtek el teret hódítani maguknak. Ennek ellenére ezeknek a szerencsejátékoknak a népszerűsége rohamosan nő a játékosok körében. Az internetes szerencsejátékok esetében gyakran felmerülő probléma, hogy a játékélmény úgymond “nem az igazi”, hiszen a hagyományos internetes szerencsejátékokban a játékosok csupán képeken és ikonokon keresztül követik a játékmenetet. Ezt nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen volt megszoknia a korábban hagyományos kaszinókhoz szokott játékosoknak. Ennek a problémának a feloldására és az igazi, eredeti, maximális játékélmény visszaadására születtek meg a kaszinó online játékok. Lent találhatsz egy rövid listát a legnépszerűbb élő kaszinó játékokról.

Online élő póker

Az online élő póker általában csak a Casino Hold’Em változat esetében vagy más olyan változatok esetében elérhető, amelyeknél a játékos és az osztó egymás ellen játszanak. Egy asztalnál egyszerre egy játékos játszik az osztó ellen. Azon kívül, hogy a játékmenetet egy internetes élő közvetítésen lehet követni, minden ugyanolyan, mint egy igazi kaszinóban. Az osztó egy valódi ember, aki egy hagyományos pókerasztalnál ülve vezényli le a játékot a megszokott kártyapakli használatával. Az osztó és a játékos közötti interakciót a számítógép oldja meg. A játékos a leosztott kártyáit a képernyőn megjelenő ikonok segítségével is követheti. Természetesen az osztó nem láthatja a játékos lapjait, a számítógép nem segít neki.

Online élő blackjack

Szintén teljesen ugyanolyan, mint a hagyományos kaszinóban játszott változatok. Az osztó az asztal mögött ül, a játékosok helyét székek jelzik. A játékosok a képernyőn megjelenő ikonok segítségével is követhetik a lapjaikat. Az osztó a játékos kérésének megfelelően oszt újabb lapokat. Blackjack esetében egyszerre akár többen is ülhetnek ugyanannál az élő osztós asztalnál. Az asztalnál ülő játékosok közül játszhat egyszerre csak egy az osztó ellen, vagy több játékos is játszhat az osztó és egymás ellen. Természetesen léteznek VIP élő osztós blackjack asztalok is, amelyek általában csak magasabb tétben játszhatóak, viszont cserébe a játékosok határtalan ideig egyedül játszhatnak az osztó ellen.

Online élő roulette

Az online élő roulette esetében szintén megkülönböztethetünk privát és nyílt asztalokat. Nyílt asztalok esetében egyszerre többen játszanak és teszik meg tétjeiket. Miután minden játékos megtette a téteket, a rulettmester megpörgeti a rulettkereket és beleejti a golyót. A rulettasztal, a rulettkerék, a szabályok és a fogadási lehetőségek is teljesen megegyezőek bármilyen hagyományos kaszinóban játszott változatéval. Sokaknak az élő rulett az, ami a legjobban vissza tudja adni az eredeti játékélményt, hiszen így nyomon tudják követni ahogy a golyó szép lassan megáll a pörgő rulettkerék egy bizonyos mezőjén.

További élő kaszinó játékok

Természetesen az imént felsorolt három csupán a játékosok körében legnépszerűbbnek bizonyult élő játékváltozatok. Ezeken kívül számos további hagyományos játék élő játékmesteres változata is várja a szerencsejátékosokat az internetes kaszinókban. Ilyen például az élő osztós baccarat, ami a kártyajátékok között a harmadik legnépszerűbb a póker és a blackjack után. További klasszikus példa az élő osztós szerencsekerék, amely amellett, hogy izgalmas, rendkívül látványos is. Természetesen ezen játékok esetében is igaz, hogy a nyeremények, nyerési esélyek, szabályok és a játékmenet teljesen ugyanolyan, mint hagyományos internetes kaszinó játékok esetében.

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin