Téligumi vásárlás

Amikor beköszönt az ősz és egyre hidegebbek a nappalok és az éjszakák, akkor nem csak az tudatosulhat bennünk, hogy bizony vége a nyárnak és jön a komor tél, hanem az is jó, ha időben tudatosul bennünk, hogy le kell cserélnünk az autónk nyári gumijait a télire.

Tényleg érdemes cserélni?

A gumicsere sok embernél állandó program minden tavasszal és minden ősszel. Viszont sokaknál ez egy stresszfaktor, hiszen mindig a legvégére hagyják, amikor már hirtelen beköszönt a rossz idő a valódi hideg és bizony már sokkal veszélyesebb ilyenkor a nyári gumikkal vezetni. Ebből szokott lenni a rengeteg baleset.

Az is probléma szokott lenni, hogy amikor elvisszük az autót a gumicserére, csak akkor derül ki, hogy a gumik teljesen elkoptak és újakat kell vásárolni. Ebben tud a segítségünkre lenni a gumidirekt.hu, hiszen a Gumidirekt téligumi webshop abroncskeresőjével jóval egyszerűbb megtalálni a megfelelő téligumit.

Hogyan működik az abroncskereső?

Ehhez nem kell mást tennünk, mint felmenni az említett weboldalra, ahol bal oldalon a gumiabroncs kereső menüpontra kell kattintanunk. Ezután ki kell választanunk, hogy milyen típusú járműre keresünk gumit, hiszen választhatunk személygépkocsira vagy akár kistehergépjárműre és ezen belül is választhatunk téli, nyári vagy akár négy évszakos gumit is. Ezután ki kell választanunk a méretet. Fontos, hogy mindenképpen a pontos méretet adjuk meg, mert akár egy pici részlet is problémát okozhat. Legvégül pedig a millióféle márkából és gyártóból választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. Ezen a keresőfelületen a darabszámot nem tudjuk kiválasztani, hanem ezt majd csak a kosár tartalmánál tudjuk módosítani, illetve a kellő számú darabot kiválasztani.

Hogyan kerülnek fel a gumik az autóra?

Ha nincsen saját szervizünk, akkor akár ennél a cégnél is meg tudjuk rendelni a gumicserét. Ergo ugyanazon a helyen tudjuk személyesen átvenni a gumikat, ahol fel is tudják szerelni azokat. Persze mindehhez előre kell időpontot egyeztetni, pláne ősszel és tavasszal, amikor csúcsszezon van a gumiszerelőknél.

Házhoz is szállítanak?

Persze, aki csak rendelni szeretne, azt is lehet. A megrendelt gumikat futárszolgálat segítségével szállítják ki az ország bármely részére. Ez esetben fizetni a futárnak lehet vagy készpénzben vagy pedig bankkártyával. A házhoz szállítás díja 4 vagy több abroncs esetén ingyenes viszont, ha ennél kevesebb mennyiséget vásárolunk, akkor rendelésenként 1000 Ft-ot számolnak fel. Minden esetben a futárnak kell fizetni átvételkor.

A megrendelésnél mindenképpen olyan címet kell megadni, amin elér minket a futár vagy legalábbis valaki át tudja venni a megrendelt árut. Mivel a futárok csak hétköznapokon és munkaidőben közlekednek, így ezt is mindenképpen figyelembe kell venni a megrendelés leadása során.

Aki még nem vette meg a gumikat, annak érdemes minél előbb cselekednie, mert az idő bármikor hirtelen hidegebbre fordulhat.

 

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin