A globális online szerencsepiac folyamatosan bővül, és várhatóan 2027-re eléri a 125 milliárd dolláros forgalmat. A globális piacon tapasztalható növekvő népszerűség és az online szerencsejátékban a szabad modell alkalmazása további lehetőségeket kínál, amelyek az elkövetkező években fognak igazán megjelenni. A mobiltelefonok fokozatos elfogadottságával és az online szerencsejátékok beleértve a kaszinójátékok könnyű elérése hajtja előre a piacot. A növekvő internetes elérhetőség és a költséghatékony mobiltelefon alkalmazás várhatóan hozzájárul a piaci növekedéshez a következő időszakban. Az amerikai játékszövetség szerint 2028-ban nagyjából 2800 weboldal érhető el és kínál bingó, póker és lottóhoz hasonló tevékenységeket.

Elektronikus eszközök

Az elektronikus szerencsejáték eszközök nagyon olcsók és könnyen elérhetők. Ezek az eszközök egy beépített szoftverrel rendelkeznek, ami egy helyi kaszinó élményét biztosítja. Például a videó lottó terminál egy fejlett technológiát használ, és elektronikus nyerőgépekhez, videó nyerőgépekhez és elektronikus pókerjátékokhoz lehet használni. A Vulkan Vegas nyerőgépei páratlan élményt nyújtanak.

Online szerencsejáték fejlődése

A Covid19 elterjedése felgyorsította az online szerencsejátékokra formált igényt. Továbbá a megnövekedett digitalizáció biztonságos elektronikus fizetési móddal lett összekapcsolva, ami hozzájárul az online szerencsejáték piac fejlődéséhez. A piac további növekedése várható az előre jelzett időszakban a digitális valuták és online fogadás és szerencsejátékot kínáló vállalatok elterjedése következtében.

Online szerencsejáték piaci jelentések

A sportfogadás piaci megjelenését a számítógép vagy okostelefon használata és a sportfogadási hirdetések elterjedése segíti elő. Az online szerencsejáték szolgáltatóknak engedélyezve van, hogy egyéni játékosokkal vagy ügyfelekkel kössenek egyezségeket, hogy valódi pénzzel kössenek fogadási szolgáltatásokat, és ezzel további játékosokat toborozzanak.

Számos ügyfél használ asztali számítógépeket a fogadáshoz azáltal, hogy kaszinó szoftvereket töltenek le és telepítenek. Ezzel az asztali számítógépes üzletág növekedését segítik elő. Online ügynökségek, hálózatok és harmadik-fél hirdető szolgáltatók különböző vállalatok weboldalát használják a hirdetéseikhez.

Földrajzi eltérések

Európa továbbra is növeli a dominanciáját az előre jelzett időszakban. Az Egyesült Királyságban az online szerencsejáték piac legalizálva van, ahol a kormányzat biztonságos gyakorlatot és szigorú szabályozásokat fektetett le. Az ázsiai, csendes óceáni térség mutatta fel a legnagyobb növekedést az okostelefonok gyors elterjedésének, a fiatalabb lakosság nagyobb részesedésének és az online szerencsejáték legalizációjának köszönhetően. A piac méretét nagyban befolyásolja a fogadások nagysága.

A globális online szerencsejáték piac 11.94%-al növekedhet az elkövetkező 5 évben. Az internetes fogadások a leggyorsabban növekvő szegmens az előre jelzett időszakban. A mesterséges intelligencia, a Chabot és a gépi tanulás veszi át az irányítást a piacon. A nők egyre növekvő száma a kaszinókban és a készpénz nélküli fizetési mód egyszerűsége a szerencsejáték során minden bizonnyal fellendíti az online szerencsepiacot.

Szerencsejáték szabályozása

Az online szerencsejáték vállalatok minden valószínűség szerint fejleszteni fogják a sportfogadási lehetőségeiket. Ugyanakkor a szerencsejátékok szigorú szabályozása várható, ami azonban gátolhatja a növekedés ütemét. A pandémia pozitív hatást gyakorolt a piacra, mert a fogyasztók egyre inkább az online platformok felé fordultak, hogy áthidalják a pénzügyi, közösségi és pszichológiai krízisüket a lezárás alatt.

A piac felosztása

A piac a játék típusa, végfelhasználók és földrajzi eloszlás szerint osztható fel. A játék típusa alapján a piac sportfogadásra, kaszinóra, lottó szerencsejátékra és bingóra osztható fel. A sportfogadás a tanulmányozott piac felosztható focira, lóversenyre, e-sportra és más sportfogadásokra. A kaszinóhoz tartozik az élő kaszinó, a nyerőgép, a bakkara, a póker és más kaszinó játékok. A végfelhasználó szerint asztali számítógépes és mobiltelefonos szegmensre osztható fel. A földrajzi felosztás szerint Észak-Amerika, Európa, Ázsia – Csendes-óceáni térség és egyéb térségek. Az online fogadás előszeretettel használják a sport kategóriában, különösen a futball rendezvényeken, mint a világbajnokságokon és Európa bajnokságokon. Számos online fogadási vállalat különböző csapatot szponzorál marketingtevékenysége és stratégiai fejlődése részeként.

Az Egyesült Államok piaca

Észak-Amerika továbbra is a leggyorsabban növekvő régió. Az Egyesült Államokban érvényes jelenlegi jogi szabályozás szerint bookmaker-ek Nevadában, Pennsylvania-ban és New Jersey-ben működnek legálisan, mert ebben a három államban van szabályozva az online sportfogadás. Pennsylvania a negyedik és egyben a legnagyobb állam, amelyik legalizálta és szabályozta az online szerencsejátékot. Az új törvény lehetővé teszi, hogy online kaszinók, online póker, sportfogadás és egyéb szerencsejátékok működjenek. New Jersey jelenleg a legnagyobb szabályozott online szerencsejáték piac az Egyesült Államokban. Számos sportkönyv és online sportfogadási alkalmazás érhető el az államokban. Kanada nagyrészt szabályozatlan ország a szerencsejáték vonatkozásában. Míg Mexikó jelenleg vizsgálja felül az aktuális online szerencsejáték törvényeit, azzal a céllal, hogy összhangba hozza az ország egyéb szerencsejáték üzletágával.

Nagy szereplők

Az online szerencsejáték piac nagyon fragmentált, és ezen a piacon működő vállalatok nincsenek domináns helyzetben, mert a legtöbb Európai vállalat hazai piacon működik és ezekben az országokban hoz létre monopolhelyzetet. A piacot olyan kulcsfontosságú játékosok uralják, mint a GVC Holdings PLC, a The Stars Group Inc., és a Kindred Group PLC. Számos online szerencsejáték vállalat olyan harmadik-fél szolgáltatókra támaszkodik, mint a Playtech.

Koronavírus járvány hatása

A 2020-as év biztosan bevonul a történelemkönyvekbe. A koronavírus világjárvány a világot gazdasági recesszióba taszította. Még a legrégebbi és legnagyobb üzletágakat is arra kényszerítette, hogy lezárjanak. Kivéve az online kaszinókat. Mivel egyre több személy keresi a szórakozási lehetőséget, ezért az online fogadás egyre nehezebb lesz. A lendületes technológiai és felhasználói élmény fejlődése következtében az online kaszinók a következő években.

6 alapvető trend az online szerencsejátékban

  • A piaci növekedés robbanásszerű. Egyetlen év alatt több mint 13%-os fejlődés. A mobiltelefonos üzletág maga 58%-os növekedést ért el.
  • Blockchain alapú játékok válnak uralkodóvá a piacon. Egyre több online kaszinó fogadja el a kriptovalutákat. Néhány nem is fogad el másfajta valutát.
  • Az online kaszinók a felelősségteljes szerencsejátékot támogatják. A szerencsejátékosok között egyre gyakrabban előforduló pszichés problémák és droghasználat miatt a legtöbb online kaszinó a felelősségteljes szerencsejátékra összpontosít.
  • A virtuális valóság jelentős hatást gyakorol a szerencsejátékokra. A kaszinók előszeretettel használják ezeket a technológiákat, hogy a teljes élményt biztosítsanak a játékosoknak.
  • Jelenleg az Esport egy igazi fejlődésen megy keresztül.
  • A kaszinók egyre jobb és vonzóbb ajánlatot kínálnak. A kaszinók közötti verseny elérte a csillagos eget. Ez sok kaszinót arra kényszerített, hogy nagyobb részesedést kínáljon, és ezzel csalogassa az ügyfeleket.
Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin