elvonulás

Minden egyes reggel az íróasztalhoz húzódva emberfeletti erőnek tűnhet belevágni a munkába. Mire eljutunk oda, hogy valóban nekiálljunk a feladatoknak, már hosszú percek óta bámuljuk a sötét és üres képernyőt. Talán kicsit a lelkünket is ilyennek érezzük? Mégha sikerül is tisztességesen kipipálni az aznapi tennivalók listáját, akkor is reménytelennek érezzük magunkat – mintha beragadtunk volna egy mókuskerékbe, amelyből lehetetlenségnek tűnik kiszállni.

A régóta dédelgetett fizetésemelés vagy előrelépés gondolata csak álom marad, mi pedig teret engedünk az elkeseredésnek. Előfordult már veled, hogy közeli ismerősnek beszéltél a problémáidról, ő pedig azt válaszolta neked: “Úgy hangzik, mintha pihenésre lenne szükséged.” „Dehogy, csak éppen egy elfoglaltabb időszak van most a munkában!” – válaszoltál nemtörődöm módon. Mivel biztos vagy benne, hogy nagyon sok embernek van hasonló problémája, ezeket a vörös zászlókat “csak a szokásos munkahelyi stressz” néven felcímkézett fiókba rejtetted. Egy kis kimerültség, frusztráció és szorongás a munka életének szokásos része, igaz?

Nem kell, hogy így legyen!

A Discover Your World célja az, hogy utat mutasson azok számára, akik hasonló jeleket vélnek felfedezni magukon. Úgy érzed, elakadtál? Ők veled együtt dolgoznak a mentális jólléteden, segítségül hívják a számodra legmegfelelőbb önfejlesztő technikákat a széleskörű eszköztárukból. Külföldi és belföldi önismereti elvonulásaikkal, szakértelmükkel, módszereikkel és a te igyekezeteddel a legjobb önmagadat hozzák ki belőled! Ismerd meg saját magad azért, hogy ura legyél érzéseidnek, elérd a céljaidat és ne csak a vágyaid között szerepeljen az előrelépés.

Miért van szükség arra, hogy kiszakadjak a hétköznapokból?

A munkahelyi környezeted aligha alkalmas új ötletek, megközelítések és problémamegoldási technikák kiötletelésére. Nem lehetsz kreatív, nem kaphatsz inspirációt, ha ekkora nyomás alatt állsz. A helyszín váltása azonban csodákra lehet képes.

Az utazás során az új ötletek és egzotikus úticélok megerősítik az idegek kapcsolatát és stimulálják a mentális tevékenységedet. Az érzelmi stabilitás és a pihenés utáni mentális relaxációs folyamat csak az előnyödre válhat, ugyanis motivációs magaslaton leszel, amikor visszatérsz.

Önismereti elvonulás? Hogy segíthetne ez nekem?

Akár a belföldi vagy külföldi önismereti tábor mellett döntesz, mindenképpen egy csendes, nyugodt, de ismeretlen környezetbe csöppensz. Figyelmed végre csak önmagadra irányul.

Minden körülmény adott ahhoz, hogy elinduljon benned a pozitív folyamat, új felismerésekre eszmélj rá, vagy régen elfelejtett gondolataid a felszínre törjenek. Az otthon rögzült viselkedési mintáidat végre távol mindentől gondolhatod át. Bármi is indul el benned, vagy erősödik, esetleg változik meg, az biztos, hogy minőségi időt töltesz magaddal.

Az önismeret, a kineziológia, a szomatodráma, a coaching, a mentoring, az OH asszociációs kártyák és a HR motivációs eszközök mind-mind segítenek abban, hogy közelebb kerülj önmagadhoz, kiegyensúlyozott legyél és csúcsformába kerülj.

A jóga és a meditáció különböző típusai segítenek abban, hogy helyreálljon a mentális jólléted, rugalmasabbá és lazábbá válj, jobban összehangold tested és lelked, mint eddig valaha. Az ott töltött idő alatt minden nap van lehetőség gerinc és hatha jógára, relaxációra és vezetett meditációra is. Ezeknek hatására nem csak mentálisan, fizikailag is feltöltődhetsz!

Rengeteg olyan ember van a világon, akik hatalmas odaadással élnek magánéletük és munkájuk terén, mégsem tudnak igazán érvényesülni. Ha te is így érzed magad, itt a lehetőség, hogy változtass!

Előrelépés a karrieremben, de hogyan?

Az önismereti tábor után olyan leszel, mint aki újjászületett. Kreatívitásod szinte vulkánként tör majd ki belőled. Ezek az új perspektívák, amelyeket az út során megismersz, új ötleteket inspirálhatnak, vagy megoldásokat eredményezhetnek azoknak a problémáknak, amelyekkel küzdöttél. Tiszta fejjel felfedezhetsz potenciális új piacokat, megtervezheted a jövedelemtermelő vállalkozásodat vagy az új partnerségeket.

Már nem fogsz szorongani a fizetésemelés vagy előléptetés kérdésén, mivel ezt a stresszfaktort is elengeded. Azonnal boldogabb leszel a munkában. Ha tudod, hogy ott vagy, ahol lenni szeretnél, és egy olyan szerepben, amelyet szívesen csinálsz, az segíteni fog helytállni a hétköznapokban. Innentől kezdve pedig egyenes út vezet álmaid pozíciójához, hiszen a főnököd is meg fogja jegyezni nagy mosollyal az arcán: “Mintha más lennél!”

Ezután nézd meg az összes extra bónuszt, amit kapsz.

Jobban érzed magad, jól alszol és feloldódik a hangulatod. A stressz és a szorongás mértéke elenyésző lesz, a vérnyomásod is hamarosan visszatér a normális szintre, a fejed pedig már nem fog minden munkanap végén sajogni.

Annyi mindent megtanulhatunk egy önfejlesztő utazás során. Hasznos kontextusba helyezve a tanultakat különösen kifizetődő lesz az élmény, hiszen amellett, hogy a legjobb önmagunkká válhatunk és boldogok leszünk a saját bőrünkben, végre elérhetjük karrier céljainkat is.

Még hosszú út áll előttünk, de egyre több munkáltató, munkavállaló és vállalkozó rájön, hogy egy ilyen szünet hosszú távon valóban produktívabbá tehet bennünket.

Ha nem tudod, miért vagy elakadva a karrieredben és már régóta fontolgatsz néhány nap elvonulást a mindennapi esőfelhőid elől, mi tudjuk számodra a legjobb megoldást, ami még a te életed egéről is elkergeti ezeket a borús tényezőket!

Keresd fel a Discover Your World csapatát még több információért a belföldi és külföldi táborokról!

Kapcsolódó cikkek
Latest Posts from Manager Magazin